MANİSA'nın Alaşehir ilcesinde yalnız yaşadığı evde cıkan yangında alevler arasında mahsur kalan Selahattin Bozkurt (70), komşuları tarafından son anda kurtarıldı. İtfaiye ekilerince guclukle sondurulen yangında ev kullanılmaz hale geldi.
Yeni Mahalle Doğan Sokak'taki Selahattin Bozkurt'a ait tek katlı mustakil evde, saat 10.30 sıralarında, henuz bilinmeyen nedenle yangın cıktı. Alevler kısa surede tum evi sardı. Dumanları fark eden komşuları durumu itfaiye ekiplerine bildirirken, bir yandan da yardıma koştu. Bahce kapısının kilitli olması nedeniyle bahce duvarından atlayarak iceri giren komşuları, alevlerin arasında mahsur kalan Bozkurt'u son anda dışarı cıkardı. Bu sırada gelen itfaiye ekipleri su sıkarak, alevlerin yakındaki diğer evlere sıcramaması icin yoğun mucadele verdi. Dumandan etkilendiği belirlenen Bozkurt sağlık ekiplerince yapılan ilk mudahalesinin ardından tedbir amacıyla Alaşehir Devlet Hastanesi'ne goturuldu. İtfailye ekiplerinin 1 saatlik cabası sonucu alevler sondurulurken, ev kullanılmaz hale geldi.

Alevlerin arasından son anda kurtarılan Selahattin Bozkurt, "Evin on cephesine bakan odada kahvaltı yapıyordum. Bin anda bir catırtı koptu. Alevlerin icinde kaldım. Yangın evin arka kısmından başladı. Ancak, neden cıktığını bilemiyorum" dedi.Bozkurt'u kurtaran komşularından kafeterya işletmecisi Mehmet Kıvırcık da, "Alevleri fark edince hemen yardıma koştuk. Bahce kapısı kilitliydi. Duvardan atladık. Neyse ki evin giriş kapısı kilitli değildi. İceri girip, mahsur kalan komşumuzu dışarı cıkarıp, kurtardık" diye konuştu.Ekipler, yangının cıkış nedeni ile ilgili araştırma başlattı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nurettin DOĞAN