Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilcesinde 3 yıl once hobi olarak evinin bir odasında su kabağı oymacılığına başlayan Ali Osman Karakuş, internet uzerinden aldığı siparişlere yetişemiyor.
Sandıklı ilcesindeki pancar kooperatifinde işci olarak calışan Ali Osman Karakuş, 3 yıl once internette gorduğu su kabağı oymacılığına merak duymaya başladı.

Zaman icinde internet uzerinden bu mesleğin inceliklerini oğrenen Karakuş, hobi olarak evinin bir odasında başladığı su kabağı oymacılığını zaman icinde geliştirdi.
Karakuş, actığı atolyede su kabağından yaptığı kumbara, vazo, kuş yuvası, şekerlik, ekmek sepeti gibi sus ve ev eşyalarının internet uzerinden satışını gercekleştiriyor.
Karakuş, yaptığı sus eşyalarını, yurt icinin yanı sıra yurt dışına da gelen talepler doğrultusunda kargo ile gonderiyor.
Ali Osman Karakuş, AA muhabirine, su kabaklarının gecmişte saklama kabı, su tası ve kepce olarak kullanıldığını ifade etti.
Su kabaklarının artık sus eşyası olarak kullanıldığını kendisinin de bu yonde tasarımlar yaptığını anlattı.
Kumbara, vazo, kuş yuvası, şekerlik, ekmek sepeti, kalemlik, mumluk yapıyor
İlkbaharda diktiği su kabaklarını kasım ayında hasat ettiğini dile getiren Karakuş, şunları soyledi:
"Daha sonra kuruması icin asıyoruz. Sus eşyası yapımında kullanmak icin su kabaklarını yaklaşık bir yıl bekletiyoruz. Kuruduktan sonra sizin hayal dunyanıza gore kabak şekillenmeye başlıyor. Kabaktan aklınıza gelebilecek her şey yapılabilir. Elektrikli lamba, kumbara, vazo, kuş yuvası, şekerlik, ekmek sepeti, kalemlik, mumluk ve değişik dekoratif amaclı sus eşyaları yapıyorum."
Salgın surecinde aldığı siparişleri yetiştiremediğine dikkati ceken Karakuş, "Guzel fakat zahmetli bir hobi bizimkisi. İnşallah pandemi surecinin bitiminde atolyemizde kabak işlemeciliği, ahşap oyma, taş boyama ve ahşap yakma kurslarını vermeye başlayacağız." diye konuştu.
"Kargo ile dunyanın her yerine gonderiyoruz"
Su kabağından yaptığı sus eşyalarını internet uzerinden Turkiye'nin dort bir yanına gonderdiğini, urunlerinin yoğun ilgi gorduğunu dile getiren Karakuş, şoyle dedi:
"İnternet uzerinden Turkiye'nin her bolgesinden, yurt dışından da ABD, Almanya ve İtalya gibi ulkelerden sipariş alıyorum. Hem ham madde olarak su kabağı hem de işlenmiş olarak sus eşyası satışı yapıyorum. Pandemi surecinde talep oldukca fazla. Siparişleri yetiştirmeye calışıyorum. Babalar Gunu, Anneler Gunu, Oğretmenler Gunu gibi ozel gunlerde talep daha fazla oluyor. Siparişleri en guzel şekilde hazırlayarak kargo ile gonderiyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Huseyin Unlusoy