Bitexen Teknoloji A.Ş. uluslararası teknoloji denetleme ve duzenleme şirketi Coinfirm ile Kara Para Aklamayı Onleme (AML) protokolu uzerine iş birliği yaptığını duyurdu. Bitexen Teknoloji A.Ş. CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, "En hassas davrandığımız noktalardan biri olan Kara Para Aklamayı Onleme uzerinde yeni adımlar atmaya ve teknolojimizi kuresel anlamda kendini kanıtlamış firmalar ile geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.
İTU ARI Teknokent'te geliştirdiği yenilikci teknolojilerle, Turkiye'de FinTek sektoru şirketleri arasında yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş., denetleme şirketi Coinfirm ile onemli bir iş birliğine imza attığını duyurdu. Hayata gecirilen iş birliği kapsamında Coinfirm firması tarafından geliştirilen AML (Kara Para Aklamayı Onleme) Platformu, Bitexen Teknoloji'nin Dijital Varlık Alım Satım Platformu Bitexen'e entegre edilecek. Gercek zamanlı risk skor analizi, AML uyarıları ve soruşturma sistemi, Bitexen'in kara para aklama girişimlerini engellemesine ve daha iyi koruma adına işlemler hakkında hızlı bir şekilde karar almasına katkı sunacak. Boylece kotu niyetli işlemlerin giriş ve cıkışları kontrol altına alınacak. Bu da kullanıcıların daha guvenli bir sistemde işlem yapmasının onunu acacak.
ERDEM: KARA PARA AKLAMAYI ONLEME PLATFORMU İLE DAHA DA GUCLENECEĞİZ
Yapılan iş birliğine yonelik konuşan Bitexen Teknoloji A.Ş. CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, "Bitexen olarak en hassas davrandığımız noktalardan biri olan AML (Kara Para Aklamayı Onleme) uzerinde yeni adımlar atmaya ve teknolojimizi kuresel anlamda kendini kanıtlamış firmalar ile geliştirmeye devam ediyoruz. Kullanıcılarımızın guvenliği ve ulkemize katma değer sağlamak adına Coinfirm ile boyle bir iş birliğine imza atmaktan dolayı mutluyuz. En onemli urunlerimizden biri olan Dijital Varlık Alım Satım Platformumuz Bitexen, gelişimini emin adımlarla surduruyor. Coinfirm firması tarafından geliştirilen AML (Kara Para Aklamayı Onleme) Platformu'nun platformumuza entegre edilmesiyle birlikte daha da gucleneceğiz. Coinfirm ile iş birliğimizin şirket olarak kurumsal buyumemize katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Coinfirm Kurucu Ortağı ve CEO'su Pawel Kuskowski ise konuyla ilgili şunları soyledi:
"Kriptoparaların ve blokzincirin kitlesel olarak benimsenmesi perakende kullanıcıları ile başlar ve biter. Borsalar ve ticaret platformlar, geniş kullanıcıların blokzincir tabanlı varlıklarla etkileşime girdiği yerlerdir ve bu dijital varlık değişim noktalarının guvenliği, ekosistemimizin şeffaf olmasını sağlamak icin hayati onem taşır. Coinfirm'un AML (Kara Para Aklamayı Onleme) sistemi ve analitik platformu, kriptopara alım satım piyasasında lider konumda olan Dijital Varlık Alım Satım Platformu Bitexen'in dijital varlıklarda risk yonetimine eyleme gecirilebilir istihbarat sağlayacak."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı