Şehitkamil Belediyesi tarafından, yayılmayı onleyici tedbir calışmaları kapsamında ilce genelinde vaka gorulen binalarda dezenfekte işlemi yapılıyor. Ekipler; binaların merdiven, koridor, asansor ve apartman boşluğu gibi alanlarını dezenfekte ediyor.
Korona virus salgınıyla mucadele kapsamında tedbirleri sıklaştıran Şehitkamil Belediyesi, gelen ihbarları değerlendirerek, vaka gorulen binalarda dezenfekte calışması gercekleştiriyor. Ekipler, binaların giriş kapıları, merdiven, asansor ve apartman boşluğu kullanım alanlarını detaylı bicimde dezenfekte ediyor. Son olarak Karacaahmet Mahallesi'nde iki binada gorulen vaka ile birlikte gelen ihbarı değerlendiren Şehitkamil Belediyesine bağlı Cevre Koruma ve Kontrol Mudurluğu ekipleri, her iki binada dezenfekte calışması yaptı. Yurutulen dezenfekte calışmaları, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, Şehitkamil Belediyesine teşekkur ettiler.
"Belediyeye calışmalarından dolayı teşekkur ederim"
Yapılan dezenfekte calışmalarının olumlu olduğunu belirten Karacaahmet Mahalle Muhtarı Mehmet Yalcın, "Kovid-19 salgının artmasıyla birlikte mahallemizde bulunan iki binamızda yaşayan vatandaşlarımızda Kovid-19 tespit edilince karantina altına alınmak durumunda kaldılar. Bununla birlikte her iki binamızda dezenfekte yapılması icin Şehitkamil Belediyemize başvuruda bulunduk. Bugun sağ olsunlar ekipler hızlı bir şekilde gelerek, her iki binamızda dezenfekte calışmaları yaptılar. Binalarımızın tum ortak kullanım alanları dezenfekte edildi. Bu konuda Şehitkamil Belediyemize yaptıkları calışmalardan dolayı teşekkur ediyorum. Mahallemizde ikamet eden tum vatandaşlarımıza da buradan sesleniyorum. Lutfen, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını ozellikle rica ediyorum. Vatandaşlarımızın dışarıya cıkmamalarını ve evde kalmalarını tavsiye ediyorum. Kurallara uyarak, Kovid-19 salgınını onlemeye gayret gosterelim" şeklinde konuştu.
"Bina baştan aşağı dezenfekte edildi"
Binalarında yapılan dezenfekte calışmalarıyla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Yunus Elmascı, "Binamızda ikamet eden bir ailemizde Kovid-19 tespit edilince durumu muhtarımıza bildirdik. Sağ olsun muhtarımız da konuyla yakından ilgilenerek, durumu Şehitkamil Belediyemize iletti. Bugun belediyemizden ekipler gelerek, binamızı baştan aşağı dezenfekte etti. Bizler de bina sakinleri olarak, salgının yayılmasını onlemek adına kurallara uymaya dikkat ediyoruz. İnşallah en kısa surede bu salgından kurtuluruz. Şehitkamil Belediyemize, bu ozverili calışmalarından dolayı teşekkur ediyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP