GUMUŞHANE'de koronavirus vakalarının artış gostermesi uzerine polis ekipleri, vatandaşları bilinclendirmek icin sokaklarda megafonla anons yapıyor. Ekipler, zorunlu olmadıkca evden cıkmamaları tavsiyesinde bulunduğu kent sakinlerine, "Misafirliğe gitmeyin, evinize misafir kabul etmeyin" uyarılarında bulunuyor.
Gumuşhane'de dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgınıyla mucadele surerken, kentte polis, jandarma ve zabıta ekipleri de denetim ve kontrollerini surduruyor. Kış mevsimiyle birlikte artış gosteren koronavirusle mucadele kapsamında Gumuşhane Valisi Kamuran Taşbilek de, vaka artış hızını yavaşlatmak adına ust uste dile getirdiği "Misafirliğe gitmeyin" uyarısını tekrarladı. Valilik talimatıyla İl Emniyet Mudurluğu'ne bağlı ekipler de, polis otosundan, vatandaşları bilinclendirmek amacıyla sokaklarda megafonla anons yapıyor. Ekipler, zorunlu olmadıkca evden cıkmamaları tavsiyesinde bulunduğu kent sakinlerine, "Saygıdeğer vatandaşlarımız bilindiği uzere Covid-19 virusu kapalı ortamlarda hızlı yayılmaktadır. Lutfen bu surecte misafirliğe gitmeyelim, evimize misafir kabul etmeyelim. Sosyal mesafe ve maske kullanımına ozen gosterelim" anonsuyla uyarıda bulunuyor.

'MİSAFİRLİĞE GİTMEYİN'Gumuşhane Valisi Kamuran Taşbilek, evlerde yapılan taziye, duğun ve kına gecesi gibi organizasyonların hastalığa davetiye cıkardığını soyledi. Vali Taşbilek, "Butun vatandaşlarımıza diyoruz ki lutfen işiniz olmadığı takdirde evlerinizden cıkmayın ve misafirliğe gitmeyin. Misafirlik ilişkilerini sınırlandıralım. Evlerde taziye, duğun, gun, kına gecesi bunların hepsi hastalığa davetiye cıkarmaktır. Bunlar Allah korusun insanların olumune sebebiyet verebilir. Lutfen bu zinciri hep beraber kıracağız. Gumuşhaneli vatandaşlarımıza guveniyoruz" dedi.'MİSAFİRLİKLERİN SONA ERMESİ GEREKİYOR'Valilik tarafından yapılan uyarılara uyduğunu belirten kent sakini Zennure Tufekci, goruntulu olarak da insanların birbiriyle goruşebileceğini soyledi Kimsenin misafirliğe gitmemesi gerektiğini ifade eden Cetin, "Vali Bey haklı. Cunku hastalık cok yaygın. İnsanlarımız oluyor, olmeyenler evlerinde hasta yatıyor. Misafirliklerin sona ermesi gerekiyor. Durum cok kotu. Polis ekiplerinin araclardan yaptığı uyarılar doğru, kimsenin gitmemesi gerekiyor. Ben misafirliğe gitmiyorum kimseyi de kabul etmiyorum. İnsanlar birbirleriyle telefondan, goruntulu olarak da goruşebilir. Ben kızımla aynı şehirde oturuyorum ama telefonla goruşuyorum, torunlarımı ozluyorum acıyoruz goruntulu konuşuyoruz. Sağlık her şeyden onemli" diye konuştu.'HERKES EVİNDE OTURSUN'Yapılan uyarılarla birlikte, misafirliğe gitmediğini anlatan Fatma Altuntaş, "Ben hic gitmiyorum misafirliğe. Bir tek salı gunleri pazara geliyorum, şimdi de taksiye binip eve gideceğim. Kimse carşıya gitmesin, kimseyle tokalaşmasınlar, kimse misafirliğe gitmesin otursunlar evlerinde" diye konuştu.'POLİSLERİMİZ UYARISI ANLAMLI'Zuhre Oktem ise herkesin kurallara uyması gerektiğini vurgulayarak, "Vali doğru soyluyor. Kimse misafirliğe gitmeyecek. Bizim koyde 3 kişi hasta oldu bu sebeple. Kimseyle temas olmaması gerekiyor. Herkesin evi ayrı, herkes evinde otursun. Uymayanlara ceza yazıyorlar, cok guzel yapıyorlar. Polislerimizin uyarısı anlamlı, sabah kalkıp gorevlerinin başında duruyorlar, yazık değil mi onlara herkes kurallara uysun" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Sinan UCAR