- Duyarlı esnaf, pazarda sokak hayvanları icin meyve tabağı sattı
KUTAHYA - Kutahya'nın Domanic ilcesinde bir lokantada calışanlar, komşu esnafların destekleri ile hazırladığı meyve tabaklarını satarak sokak hayvanları icin mama ihtiyacını karşılamaya karar verdi.
Domanic ilce merkezinde bir lokanta calışanları aynı mahallede bulunan komşu esnafların destekleri ile sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılamaya karar verdiler. Akşamdan hazırlanan paket meyveler ilcenin pazarında halkın satışına sunuldu.
Pazarın sonunda satıştan cok memnun olduklarını dile getiren aşcı yardımcısı Sinan Başturk, "Beş yıldır lokantada aşcı yardımcılığı yapıyorum. Yaklaşık bir aydır bişeyler yapmak istiyorduk. Ozellikle İnegol'e gidip gelirken sokak hayvanlarının ac susuz kaldıklarını goruyorduk. İcimiz el vermedi o yuzden boyle bir projeye imza atalım dedik. Sağolsun Domanic esnafı, vatandaşları yardımlarını esirgemediler. Herkese cok teşekkur ederiz. İnşallah bu meyve tabakları sokak hayvanlarına mama ve su olarak geri donecek" dedi.
Emre Gunduz, "Kuzenim lokantada calıştığı icin surekli yardıma geliyordum. Bu fikir kuzenimin aklına geldi. Bende bu fikri cok hoş karşıladım. Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmak istedim ve tabakları hazırlamaya başladık. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere desteği cok oldu. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.