Manisa'nın Salihli ilcesindeki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde 26 yıl muhasebe mudurluk gorevini yerine getiren Erdal Tunca, kooperatife başkan adayı oldu. Tunca, mudurluk yaptığı kooperatife bu kez başkan olarak hizmet vermek icin aday olduğunu acıkladı.
Kooperatifte 26 yıl mudurluk gorevi yapan Erdal Tunca, Mart veya Nisan 2021'de yapılması planlanan Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifliği'nde başkanlığa aday olduğunu acıkladı. Salihli esnafının kendisini yakından tanıdığını belirten Tunca, "Şeffaf, katılımcı ve yenilikci bir yonetim anlayışı ile aday olmuş bulunmaktayım. Adaylığımın butun uyelerimize ve esnafımıza sevgi ve saygılarımız ile hayırlı olmasını dilerim" dedi. Değişim ve yenilik sloganı ile yola cıktığını belirten Tunca, "Salihli'nin en buyuk ailesi olan kooperatifimizi daha ust noktalara taşımak icin gorev almaya hazırım. İlcemizde bulunan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kurumlarla işbirliği yaparak cozum uretmeye talibim. Secimli Olağan Genel Kurulda kazanan ben değil Salihli esnaf ve sanatkarımız ile kooperatif ortaklarımız olacak" dedi.

"Kooperatifimizin karar merciinde gorev almak istiyorum"
Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin tum iş akışında takım ruhuyla hareket ettiğini, bunun beraberinde de başarının geldiğini anlatan Tunca, "26 yıllık muhasebe mudurluk gorevimde bizzat esnaf ve sanatkar ortaklarımızın hayatına pozitif manada dokunarak, elimizden geldiğince, dilimizin donduğunce hep katkı sunmaya calıştım. Kısacası Salihli'de uzun yıllardır mutfağında bizzat hizmet ederek, bu işin adeta cıraklığını ve kalfalığını yuz akıyla yaptım. Onur ve mutluluk duyarak gorevimi surdurduğum Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin artık karar merciinde başkan olarak gelecekle ilgili farklı projeler ureterek, kooperatifimizi kurumsal kimlik kazandırıp, Turkiye genelinde en ust seviyelere getirmek istiyorum" diye konuştu.
"Esnafımızın finansal gucu olacağız"
Şeffaf, durustluk anlayışı ile kooperatifler kanunu ve ana sozleşmeye uygun hareket edeceklerini belirten genc, başarılı ve tecrubeli başkan adayı Tunca, başkanlığa secilmesi durumunda esnafa eşit aynı yakınlıkta davranacaklarını soyledi. Tum Salihli esnafının finansal sorunlarının cozumu icin calışacaklarını vurgulayan Tunca, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Tunca, "Cunku birlik ve beraberlik olduğu yerde huzur olur, mutluluk olur. İş de olur AŞ da olur. Para mutluluğun ve huzurun olduğu yer de olur" dedi. Her ortağa aynı mesafede yakın olacaklarını belirten Tunca, "Salihli'de işini buyutmek isteyen esnaf ve sanatkarımıza finansal acıdan butun gucumuzle destek olmaya calışacağız. Bağlı bulunduğumuz Manisa Bolge Birliğimiz ile Ankara Merkez Birliğimizle istişare ve irtibat halinde olacağız" dedi. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı