Bilecik Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının ilk birleşimi gercekleşirken, CHP'li belediye başkanının meclise taşıdığı gundemi yine CHP'li uyeler reddetti. Başkan Şahin meclis uyelerine, "Ben bunu kağıt uzerinde birleştirsem ne olur birleştirmesem ne olur, sadece prosedur tamamlasın diye meclise soktum. Başkan istediği gibi uygulama yapar, cunku yurutme ona ait" dedi.
Bilecik Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı pazartesi oturumu, Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gercekleştirildi. Şeyh Edebali Kultur ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda, 14 gundem maddesi goruşuldu. Bilecik Belediyesi 2021 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Butce Komisyonu raporunun goruşulduğu toplantıda, 2021 yılı mali butcesi 145 milyon TL olarak kabul edildi. Belediye Başkanı Semih Şahin, toplantı oncesinde meclis uyeleri Selami Tine ve Cetin Kaya'nın doğum gunlerini kutlayarak, hediye verdi.

Başkan Şahin, borc durumu ve yapılan calışmalar hakkında bilgi verdi
Belediye Başkanı Semih Şahin toplantı oncesinde, belediye meclis uyelerine Bilecik Belediyesinin borc durumu, odenen borc miktarı ve yapılan calışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda, 2021 yılında uygulanacak olan ucret ve tarifelerle ilgili Ucret ve Tarife Komisyonu raporu goruşulerek, oy birliğiyle karara bağlandı. Kira bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun goruşulduğu ilk oturumda, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıkları yonetim proseduru taslağı konusunda İmar Komisyonundan gelen rapor goruşuldu.
Carşı merkezinin arac trafiğine kapatılması konusu perşembe gunu goruşulecek
Toplantıda ayrıca Gazipaşa ve İstiklal mahallelerindeki bazı sokakların zorunlu haller dışında arac trafiğine kapatılarak yaya ve motorsuz arac erişimine acık hale getirilerek can ve mal guvenliği acısından daha guvenli hale getirilmesi konusunda İmar Komisyonundan gelen raporunun, Perşembe gunu gercekleştirilecek toplantıda ele alınması kararı verildi.
Ataturk Parkı ismi oy birliğiyle kabul edildi
Aralık ayı meclis toplantısında ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezinde gercekleştirilen projeye, Ataturk Parkı isminin verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca Bilecik'in en yaşlı oğretmeni olarak bilinen ve 17 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Semiha Goncu'nun adı kentteki bir caddede yaşatılacak. Buna gore Beşiktaş Mahallesinde bulunan 170. Sokak isminin Semiha Goncu Caddesi olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.
CHP'li bazı belediye meclis uyeleri reddetti
Meclis gundeminin 13'uncu maddesi olan "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (l) bendi ve 48'inci maddesine istinaden 02 Şubat 2016 tarih ve 2016/13 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kurulan Ruhsat ve Denetim Mudurluğu'nun kaldırılması, 1'inci derece Ruhsat ve Denetim Muduru kadrosunun iptal edilmesi ve odeneğin aktarılması, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'li uyeler ile CHP Grup Başkan Vekili ve Grup Sozcusu Huseyin Yıldız, Ali Olcay, Birol Unsal, Ahmet Korkmaz ve Muharrem Tufekcioğlu'nun ret oyu vermesi sonucu oy cokluğuyla reddedildi.
"Başkan istediği gibi uygulama yapar cunku yurutme ona ait"
Bu oylama sonrası Başkan Şahin kendi partisinden ve ittifak yaptıkları İYİ Parti'li meclis uyelerine donerek, "Ben bunu kağıt uzerinde birleştirsem ne olur birleştirmesem ne olur sadece prosedur tamamlasın diye meclise soktum. Başkan istediği gibi uygulama yapar cunku yurutme ona ait" dedi. - BİLECİK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı