SAMSUN'da, 10 yıllık eşi Elif Kesler'i (30) doverek, tek gozunu kaybetmesine neden olan Mehmet Kesler (33), 'eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' sucundan yargılandığı davada 'iyi hal' indirimiyle 9 yıl 4 ay hapis cezasına carptırıldı. Protez gozle hayata tutunmaya calışan Elif Kesler, karara tepki gostererek "Dunyam karardı, bu neyin indirimi ? Canıma kast etmiş birine iyi hal indirimi veriyorlar" dedi.
Olay, gecen sene 29 Aralık gecesi, Bafra ilcesine bağlı Fevzi Cakmak Mahallesi'nde yaşandı. 10 yıldır evli olan Elif -Mehmet Kesler cifti arasında tartışma cıktı. Tartışma sırasında Mehmet Kesler eşini dovdu. Ardından da kadını, otomobille Bafra Devlet Hastanesi'ne goturdu.
Burada ilk mudahalesi yapılan 3 cocuk annesi Kesler, Ondokuz Mayıs Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi. Soruşturma başlatan polis ekipleri ise, Mehmet Kesler'i gozaltına aldı.Adliyeye sevk edilen Kesler, tutuklandı. Gozune aldığı darbe sonucu gorme yetisini kaybeden Elif Kesler'in sol gozu, ameliyat ile alındı. Yerine protez goz takıldı.'İYİ HAL' UYGULANDI 9 YIL 4 AY HAPİS ALDIMehmet Kesler hakkında 'eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' sucundan Bafra 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı. Kesler, davanın karar duruşmasında, 11 yıl 3 ay hapis cezasına captırıldı. Mahkeme, cezayı, tutuklu sanığın pişmanlığını goz onune alarak, 'iyi hal' indirimi ile 9 yıl 4 aya indirdi. Sanığın, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
'DUNYAM KARARDI BU NEYİN İNDİRİMİ'
Protez gozle hayata tutunmaya calışan ve 3 cocuğuyla kiraladığı evde yaşayan Elif Kesler, mahkemenin cezada indirim uygulamasına tepki gosterdi. Avukatıyla birlikte karara itiraz ettiklerini soyleyen Elif Kesler, "11 yıl ceza almıştı ama iyi hal indirimi verdiler. Bu neyin iyi hali'Ben gozumu kaybettim, dunyam karardı. Bu karara itiraz ediyorum ve en ağır cezayı almasını istiyorum. Bana dunyaları verseniz gozum geri gelmeyecek. Benim canıma kast etmiş birine iyi hal indirimi veriyorlar, bu adaletsizlik. Karara itiraz ettik. İnşallah en ağır cezayı alır. Her duruşmada 'pişmanım' dediği icin indirim aldı. Olayın ardından ameliyatlar gecirdim, sol gozumde hic ışık yok ve ameliyatların ardından gozume protez takıldı. Beni cok zorluyor. Bir tarafımı goremediğim icin surekli insanlara carpıyorum. Bu duruma alışamadım, gozum gorecekmiş gibi geliyor ama her sabah uyandığımda gercekle yuzleşiyorum. Olene kadar bu duruma alışamayacağım. Cocuklarım icin ayakta durmaya calışıyorum" dedi.
'LUTFEN BİZİ BOŞAYIN, NEFES ALMAK İSTİYORUM'
Boşanma davasının henuz karara bağlanmadığını soyleyen Kesler, "Neredeyse bir yıl olacak, bizi neden hala boşamadılar, anlayamıyorum. Benim olmemi mi istiyorlar? Ben gozumu kaybettim ama dava hala suruyor. Karşı taraf bir sonraki duruşmada tanık dinletecekmiş, benim en buyuk tanığım gozum. Cocuklarımın da ifadesi alındı, o geceyi ve kendilerine uygulanan şiddeti anlattılar. Lutfen artık bizi boşayın. Duruşmalarda hakim, 'Goruyor musunuz?' diye soruyor. Bu sorular, beni derinden yaralıyor. Butun raporlar ellerinde ama bana bunu soruyorlar. Protez gozumu cıkarmama ve elime almama rağmen 'Goruyor musun?' diyorlar. Ben yaşamak istiyorum artık nefes almak istiyorum, artık boşanmak istiyorum. Bu insandan tamamen kurtulmak ve ayaklarımın uzerinde durmak istiyorum. Duruşmalara girdikce o anı hatırlıyorum" diye konuştu.
- Samsun