Aydın'ın Karacasu ilcesinde Yukarı Gorle ve Atakoy Mahallelerine 15 gundur uygulanan karantina kaldırıldı. İlce Hıfzıssıhha Kurulu ve İlce Salgın Yonetim Kurulu tarafından alınan karara Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley tepki gostererek, "Meydana gelebilecek bulaş, vaka ve olumler nedeniyle vicdanım rahat" dedi.
Karacasu İlce Hıfzıssıhha Kurulu ve İlce Salgın Yonetimi Kurulları Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley'in cağrısı uzerine toplandı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Atakoy ve Yukarı Gorle Mahallelerindeki karantinanın sonlandırılmasına oy cokluğu ile karar verildi. Alınan kararın ardından Kaymakam Ahmet Soley tepki gosterdi. Atakoy Mahallesi'nde iyileşenlere rağmen her gun ortaya cıkan yeni vakalar sonucunda vaka ve temaslı sayısının artma eğiliminde olduğunu kaydeden Soley, "İlce Hıfzıssıhha Kurulu ve İlce Salgın Yonetim Kurulu'nun bu konudaki kararlarına saygılıyım. Salgının bundan sonraki seyrinde Atakoy Mahallesi'nde meydana gelecek vaka ve olumlerle, Atakoylu bir vatandaşın ilce merkezi ve cevre mahallelerde oluşturacağı bulaştan vicdanen rahat olduğumu da belirtmek isterim" dedi.
"İlcede bugune kadar 346 vaka ortaya cıkarken, 9 kişi hayatını kaybetti"
Mart ayı başlarından beri pandemi sureci icinde zor gunler gecirildiğini hatırlatan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, "Bu surecte tum cabam da devletimin benden beklentisi olan salgın yonetim surecini en iyi şekilde yonetip, bu zor gunleri en az zararla mumkun olduğunca cabuk atlatıp salgının etkilerini ilcemizde en duşuk seviyede tutabilmektir. Bunun icin aldığımız bazı kararlar, bazı uygulamalarımızın belki gereksiz belki de abartılı olduğunu duşunuldu. Ancak; kanımca bugune kadarki tum karar ve uygulamalarımız yerinde, zamanında alınmış kararlar ve uygulamalardı. Bu nedenle de salgının başından Kurban Bayramı'na kadar olan sureci ilcemizde herhangi bir vaka yaşamadan gecirebildik. Kurban Bayramı sonrasında Ataeymir Mahallemizde ilk vakayı yaşamamızın ardından, salgının da ulke genelinde yeniden pik yapması ile vakalar birbirinin ardı sıra geldi. Bugune kadar 346 vaka, 9 olum yaşadık. 182 vakamız da uygulanan tedaviye cevap verip iyileşti. An itibari ile ilcemizde aktif vaka sayısı 150 olup, en yoğun yaşandığı ilce merkezinde kontrol altına alınıp iyileşen hasta sayısı artarken, aktif vaka, temaslı ve izole altına alınan kişi sayısı azalma eğilimine girip salgın ilce merkezinde kontrol altına alınmaya başlamıştır" diye konuştu.
"Atakoy Mahallesi'nde vaka sayısı artmaya devam ediyor"
Kaymakam Soley, salgının Geyre, Ataeymir, Karabağlar, Yenice ve Esencay Mahallelerinde ciddiyetini koruduğunu, Yukarı Gorle Mahallesi'nde ise uygulanan karantina sonrasında kontrol altına alındığını ancak 15 gundur karantina uygulanan diğer bir mahalle Atakoy Mahallesi'nde ise iyileşenlere rağmen her gun ortaya cıkan yeni vakalar sonucunda vaka ve temaslı sayısı artma eğiliminde olduğunu ifade ederek, "Bu mahalle, ilcemizde salgının en şiddetli yaşandığı mahalle konumundadır. Test yapılıp, virus taşıyıp taşımadığı anlaşılıncaya kadar da mahallede kimin vaka, kimin temaslı, kimin olası vaka olduğu, kimin temaslarıyla tehlike oluşturacağı bilinmemektedir. Bu nedenle Atakoy Mahallemizdeki karantinanın kalkmasıyla mevcut bilinmeye olası vaka ve temaslıların, ilce merkezindeki ve cevre mahallelerdeki temaslarıyla virus, yeni yeni kontrol altına almaya başladığımız bu mahallelerde de yeniden hızla yayılmaya başlayıp, artık kontrol altına alınması daha da zor bir durum haline gelebilecektir" ifadelerini kullandı.
"Vicdanen rahatım"
Atakoy Mahallesi'ndeki vaka sayıları nedeniyle karantinanın kaldırılmasını doğru bulmadığını ve meydana gelebilecek her turlu olumsuz duruma karşı vicdanının rahat olduğunu belirten Soley şoyle konuştu; "Kanımca Atakoy Mahallemizde karantinanın kaldırılması icin henuz erken olup, karantinanın gunluk vaka ve temaslı sayılarında azalma meydana gelip, salgın yayılma grafiği plato cizmeye başladığında kaldırılması kararı daha doğru olacakken, İlce Hıfzıssıhha Kurulu ve İlce Salgın Yonetim Kurulu, mahallede yaşayanların yakınmaları ve karantinanın oluşturduğu ekonomik sıkıntılar ve işsizliği goz onune alıp, bu mahalledeki karantinayı 7 Aralık tarihi itibarı ile kaldırmıştır. İlce Hıfzıssıhha Kurulu ve İlce Salgın Yonetim Kurulu'nun bu konudaki kararlarına saygılıyım. Salgının bundan sonraki seyrinde Atakoy Mahallesi'nde meydana gelebilecek vaka ve olumlerle, Atakoylu bir vatandaşın ilce merkezi ve cevre mahallelerde yaracağı buladan vicdanen rahat olduğumu belirtmek isterim." - AYDIN