ESKİŞEHİR'de koronaviruse yakalanan babasını kaybeden 112 Ambulans Servisi Başhekimliği'nde acil tıp teknisyeni olan Demet Kara Ozgur (39), hastalığı atlattıktan sonra yeniden gorevine dondu. Koronavirus surecinin başından beri en cok ailesine bulaşmasından korktuğunu soyleyen Ozgur, "Babamın hasta olduğunu oğrendiğimizde tabi ki cok uzulduk, cok korktuk. Korktuğumuz şey başımıza geldi. Koronavirusun en başından beri babama bulaşması en korktuğumuz şeydi. Korktuğumuz şeyi yaşadık maalesef" dedi.
Eskişehir'de 6 yıldır acil tıp teknisyeni (ATT) olarak gorev yapan evli ve 2 cocuk annesi olan Demet Kara Ozgur'un Eylul ayında annesi ve babası koronaviruse yakalandı. Daha sonra tedbir amacıyla test yaptıran Demet Kara Ozgur de pozitif olduğunu oğrendi. Evde tedavi goren Ozgur'un emekli oğretmen olan babası Ceylan Kara (61), kanındaki oksijen seviyesinin duşmesi uzerine Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bir gun Covid-19 servisinde kalan Ceylan Kara durumunun kotuleşmesi uzerine yoğun bakıma alındı. Ancak 1 hafta sonra Ceylan Kara koronavirus nedeniyle hayatını kaybetti.

'KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ'Sağlıkcı Demet Kara Ozgur evde, annesi ise hastanede koronavirus tedavisi gorerek atlattı. Ozgur, karantina suresinin bitmesinin ardından yeniden Eskişehir 112 Ambulans Servisi Başhekimliği'nde gorevine donerek koronavirusle savaşmaya devam etti. Yaşadığı sureci anlatan Ozgur, koronavirus surecinin en başından bu yana en cok ailesine bulaşmasından endişe ettiğini ve korktuğu şeyin başına geldiğini soyledi. Ozgur, "Yaklaşık 6 yıldır Eskişehir 112'de ATT olarak gorev yapıyorum. Gecen ay annem ve babam koronavirus oldu. Ben de tedbir amacıyla test yaptırdığımda bana da bulaştığını oğrendim. Pozitifi olduğumu oğrenince iyileşene kadar nobete gelmemem soylendi. Başhekimlik ve calışma arkadaşlarım her gun arayıp sağlık durumumu sordular. Babamın kandaki oksijen seviyesi duştuğunde hastaneye yatırmak zorunda kaldık. Hastaneye yatırırken de yanlarındaydım. Onları yerleştirirken de yanlarındaydım. Babam sadece 1 gun serviste kaldı. Daha sonra yoğun bakıma almak zorunda kaldılar. Yoğun bakıma aldıktan 1 hafta sonra babam vefat etti. Babamın hasta olduğunu oğrendiğimde tabi ki cok uzulduk, cok korktuk. Korktuğumuz şey başımıza geldi. Koronavirusun en başından beri babama bulaşması en korktuğumuz şeydi. Korktuğumuz şeyi yaşadık maalesef. Babamla en son hastaneye yatırdıktan sonra telefonla goruşmuştuk" diye konuştu.'COK ZOR BİR SURECTİ'Eskişehir 112 Ambulans Servisi'nde acil tıp teknisyeni olarak calışan Elif Canan Ozkan da koronavirusu atlatarak gorevine dondu. Bu surecte kendisinden cok ailesi icin endişe ettiğini ifade eden Ozkan, "Testim pozitif cıktıktan sonra kendim icin değil ailem icin endişe ettim. Halsizlik, ateş ve baş ağrısı şikayetlerim oldu. Hastalık suresi boyunca hem ailemle aynı evde yaşayıp hem de hastalığı onlara bulaştırmamaya calışmak, bir odada yalnız başıma hastalığı atlatmak gercekten zordu. Ne yazık ki anneme bulaştırdım. Kronik rahatsızlıkları ve yaşından dolayı Covid-19'un risk grubundaydı. Bu yuzden en cok annem icin endişelendim. Koronavirus atlattıktan sonra yine gorevime dondum. Annemin ve benim sağlık durumunun şu an iyi" dedi.SAĞLIK CALIŞANLARINA YAKIN TAKİPEskişehir 112 Ambulans Servisi Başhekimliği, koronavirus bulaşan personeli ve aileleri icin seferber olup durumlarını yakından takip ediyor. Testi pozitif cıkan personel, hastalığı atlatıp test sonucları negatife duştukten ve karantina surelerinin dolmasının ardından yeniden goreve başlıyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Engin OZMEN