Turkiye'de arac ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, iş yonetim sureclerini yeni nesil ERP uygulaması SAP S/4HANA ile dijitale taşıdı.
Eminevim'den yapılan acıklamaya gore, iş yonetimi sureclerinde standardizasyonu sağlayan, maliyetleri azaltarak sağlıklı performans takibini etkin hale getiren SAP S/4HANA ile şirket, global hedefler doğrultusunda daha verimli buyumeyi ve yenilikci ihtiyacları karşılamayı hedefliyor. Eminevim, hizmet kalitesini artırarak muşterilerinin ihtiyac ve taleplerine daha hızlı yanıt verecek dijital donuşumun adımlarını hızlandırdı.
Bu kapsamda dijitalleşmenin getirdiği avantajları daha fazla kullanabilmek amacıyla 2019 yılında başlatılan buyuk donuşumun ilk adımı, yeni nesil ERP uygulaması SAP S/4HANA ile atıldı.
İş yonetimi sureclerine yeni nesil teknolojileri entegre etmek, finansal sureclerin yonetimi ve standardizasyonu sağlayarak kaynakların daha verimli şekilde yonetmek amacıyla başlatılan calışmalar kapsamında şirketin iş surecleri SAP S/4HANA ile dijitale taşındı. Yapılan gecişle şirket, S/4HANA teknolojisinin sunduğu deneyimlerden ve cozumlerden yararlanarak hizmet kalitesini yenilikci teknolojilerle artırmayı hedefliyor.
"Buyumenin getirdiği bazı ihtiyaclar, yeni teknolojilere olan gereksinimleri kacınılmaz hale getiriyor"
Acıklamada goruşlerine yer verilen Emin Grup Yonetim Kurulu Başkanı Suheyla Ustun, hızlı bir buyumenin ve buyumenin getirdiği bazı ihtiyacların, yeni teknolojilere olan gereksinimleri kacınılmaz hale getirdiğini belirtti.
Ustun,"Bilgi teknolojilerinde CobiT'i esas alarak olgunluk seviyemizi onemli oranda artırmak ve tum bilgi teknolojileri sureclerimizi bu esas doğrultusunda yeniden yapılandırmak, son iki yıldır cok onem verdiğimiz ve vermeye devam edeceğimiz kritik bir odak alanımız oldu. Bu konuda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bununla beraber geleneksel sistemlerin yetersiz kaldığı bu noktada Turkiye'de 128 şube ile hizmet veren bir şirket olarak biz de gunumuzun gerekli koşullarını uygulayarak şirketimizi geleceğe hazır ediyoruz. Bugun de akıllı işletme olma vizyonumuz doğrultusunda bir adım daha attık ve başarısı tum dunyada kabul gormuş ERP uygulaması SAP S/4HANA ile dijital donuşumu gercekleştirdik. Global bir marka olma yolunda attığımız bu adımla kendimizi geleceğe hazır hale getirirken şirket olarak yenilikci ihtiyaclara daha hızlı karşılık verebileceğiz." değerlendirmesini yaptı.
Emin Grup Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Ustun ise SAP S/4HANA teknolojisine gecişin başarıyla gercekleştiğini belirtti.
Dunyadaki donuşume uyum sağlama gerceğiyle hareket ettiklerini kaydeden Ustun, "Daha guclu olmak, Turkiye'de ve dunyada rekabetci gucumuzu artırabilmek icin dijitalleşmeye onem veriyoruz. Bu kapsamda da hizmet kalitemizi artıracak SAP S/4HANA teknolojileriyle onemli bir adım attık ve dijital yolculuğumuzda onemli bir aşama kaydettik. Kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan, hata oranını en aza duşuren ve pek cok işlemi otomatik hale getiren SAP S/4HANA modelinin surdurulebilir bir buyume icin katkı sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Emin Grup Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buşra Ustun de "Yaklaşık 11 ay gibi bir surede tum iş sureclerimizi SAP sistemine taşıdık ve pek cok acıdan onemli katkılar sağlayan bu modeli kendi sistemimize entegre ederek aktif hale getirdik. İş sureclerimizde hız, esneklik ve kolaylık sağlayarak, gereksiz iş yukunu onleyip verimliliği artıran SAP S/4HANA ile guclu bir dijital altyapıya kavuşmuş olduk. Gunumuzun ihtiyaclarına gore yeni nesil teknolojileri sistemlerimize entegre etmeye ve onlardan daha cok yararlanmaya devam edeceğiz." yorumunu yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı