Beamforming Nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Günümüzde sıklıkla kullanmış olduğumuz teknolojilerden biride internet.
İnternetin evinize gelişini en basitinden anlatmak gerekirse, alt yapılardan gelen sinyaller saha dolabınıza aktarılır ve evinize
gelen kablo modeme bağlanır ve modeminiz wifi sinyallerini etrafa saçmaya başlar.

Wifi sinyalleri tabikide sağlığımıza zararlıdır. Özellikle yatak odanızda modem veya sinyal dağıtıcı bir cihaz
bulundurmayın bu sizin daha rahat uyumanızı ve daha iyi dinlenmenizi sağlayacaktır.

Peki modemden gelen sinyalleri daha akıllı bir hale getirebileceğinizi biliyormuydunuz?

Hayır hayır dalga geçmiyorum. Beamforming ile artık wifi sinyalleri daha akıllı bir şekilde dağılıcak.

Beamforming Nedir?

Beamforming herşeyden önce bir sinyal işleme tekniğidir.
İstediğimiz türde ve İstemediğimiz türdeki Sinyallerin hassasiyet şiddetini arttırıp veya azaltabiliriz.

Beamforming terim ve anlam olarak, kablosuz sinyali belirli bir alıcı cihaza yönlendirmenin yöntemidir.
Beamforming sinyal iletimi ve alımı için sensör dizilerinde kullanılan bir sinyal işleme tekniğidir.

Kablosuz ağa bağlanmak isteyen cihaza göre antenler sinyal dağılımını değiştirir. Ve ağ kapsama
alanı, bulunduğu konuma göre şekil değiştirir ve daha güçlü ve sağlam bir bağlantı olanağı sunar.

Sinyal belirli bir yöne odaklanır ve bu bizlere daha yüksek bir sinyal kalitesi sağlar.

Yani Beamforming, kablosuz sinyalleri ağa bağlanan cihazın bulunduğu konumuna odaklıyor.
Ve bu sayede sinyaller rastgele dağılmıyor ve sinyaller cihazınızın olduğu yere gidiyor.
Ve bizlere maksimum bant genişliği ve kesintisiz bir ağ deneyimi sunmak için sinyallerin dağılım
şeklini değiştiriyor.

Beam forming radyo ve ses dalgalarında kullanılabilmekle beraber kesilme ve yavaşlama gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Yani artık bu teknoloji sayesinde sinyale şekil verebiliyoruz.

Ve bu sayede sinyallerin rastgele dağılması olayı da son buluyor. Ve vücudumuz bunun sayesinde daha az radyasyona maruz kalıyor. Böylece sinyalin tek bir noktaya odaklanması daha kaiteli bir internet deneyimini bizlere sunuyor.

Bugün sizlere Beamforming teknolojisinden bahsettim. Sizlere faydam olabilmişse ne mutlu.

Yorumlarınız benim için değerlidir.