Lizard System(NEtwotk Scanner) Nedir?

Lizard Systeme ait bir ağ tarayıcısıdır.
Çok büyük olan çoklu sayıda bilgisayara sahip kurumsal ağlardan birkaç bilgisayardan oluşan küçük ağlarda da kullanılabilen bir IP tarayıcıdır.
Bu Ağ Tarayıcısı bilgisayarların ve IP adres aralıklarının listesini tarayabilir ve bunu yaparken bilgisayarların ve alt ağ sayısının bir önemi yoktur.
Ağ tarayıcısı , FTP(File Transfer Protocol - Dosya Transfer Protokolü) ve web kaynaklarının yanı sıra
sistem ve gizli NETBIOS(Samba) paylaşılan kaynaklarda dahil olmak üzere paylaşılmış olan tüm ağ kaynaklarını size gösterebilir.
Bu ağ kaynaklarını sadece yöneticiler tarayamaz aynı zamanda normal yetkilere sahip bir kullanıcıda kendi mevcut olan
ağ kaynaklarınıda tarayabilmektedir ve bu kaynakların Okuma/Yazma gibi erişim haklarını göstermektedir.
Bu Ağ Tarayıcısı AĞ taraması yapıldıktan sonra verilen sonuçları kolaylıkla bir XML , HTML veya bir metin dosyasına aktarabilir.
Ayrıca programın kendisinde de saklayabilirsiniz.

Kurulum

Ağ tarayıcısı windows üzerinde çalışmaktadır. Lakin Linux üzerinde de wine yardımıyla kurulup kullanılabilmektedir.

Adım1:

1. sayfada bize lisans koşulllarını kabul edip etmediğimizi soruyor kabul edip devam ediyoruz.

Adım2:

2. sayfada ise hangi dizine kurulacağını sormuş varsayılan dizinle devam edebilirsiniz veya istediğiniz başka bir dizine kurabilirsiniz.
Next diyip geçiyoruz.

Adım3:

3. sayfada ise masaüstüne kısayol oluşturup oluşturmayacağımızı soruyor.Next diyip geçiyoruz.

Adım4:

Bu sayfada ise İnstall diyip kurulumu başlatıyoruz.

Adım5:

Kurulumun bitmesin bekliyoruz daha sonra Finish diyip kurulumu bitiriyoruz.
Ve kurulum bittikten sonra masaüstüne oluşan kısayola tıklayıp programı başlatıyoruz.

Adım6:

Programı açtıktan sonra karşımıza böyle bir uyarı penceresi çıkıyor. Bizden bir lisans anahtarı istiyor.
Lisans anahtarı almayacaksanız Continue diyip geçersiniz ve size 10 günlük deneme süresi verir.

Adım7:

Lisans anahtarı almak istiyorsanız Get Lisans Key diyoruz ve önümüze yukarıdaki gibi bir web sayfası geliyor.
Ücretli ve Ücretsiz olmak üzere iki adet lisans anahtarı alabiliyoruz. biz Ücretsiz olan personal license alacağız.
Get License diyip devam ediyoruz.

Adım8:

Bilgilerimizi giriyoruz ve Submit diyoruz.
Girdiğimiz mail adresine lisans anahtarı mesaj olarak geliyor.

Adım9:

Programa geri dönüyoruz ve Uyarı penceresinde bulunan Enter License Key diyip
yukardaki gibi bir pencere geliyor.
gerekli bilgileri girdikten sonra Ok diyoruz ve ve programı kullanmaya başlayabiliriz.