Sağlık sorunları nedeniyle muziğe ara veren Engin Nurşani neden neden yoğum bakımda? Engin Nurşani kimdir? Engin Nurşani kac yaşında, nereli? Engin Nurşani şarkıları!
[h=3]ENGİN NURŞANİ KİMDİR?[/h]Engin Nurşani (Engin Ayhan, 9 Ocak 1984), yarı Turk yarı Alman olan muzisyen ve turkucudur. 2003'de Adına Bir Cizik Cektim albumu ile muzik kariyerine başlayıp, 2019'da gırtlak kanseri hastalığına yakalanıp muzik kariyerine gecici ara verinceye kadar toplam sekiz album cıkarmıştır. Engin Nurşani, 9 Ocak 1984'de Krefeld şehrinde, Gaziantep'ten Batı Almanya'ya gocmuş Turk babası ozan Aşık Ali Nurşani (doğum Ali Ayhan, 2 Şubat 1959) ve Alman annesi Angelika Ayhan'nın iki cocuğunun kucuğu olarak dunyaya geldi.Kucuk yaşlarından beri babasından muzik eğitimi almış, yanında konserlerine katılmıştır.[2][3] Muziği cok seven Nurşani, babası gibi halk ozanı olmak istemiş, ancak babası oğlunun daha iyi bir meslek secmesini istemiş, bu kararına karşı cıkmıştır. 2003'un başlarında Engin, babasından habersiz, ilk albumu olacak olan Adına Bir Cizik Cektim albumunu cıkartacağı İstanbul'a gelir ve profesyonel muzik kariyerine başlamış olur. Babası ise en sonunda oğlundaki muziğe olan sevgiyi gorup, başarılı olacağını hissetikten sonra destek olmaya başlamıştır. Ali Nurşani bir roportajda, karşı cıkma sebebinin 'muzik dunyasında gorduğu vefasızlığın Engin'nin de başına gelmesini istemeyişi' olduğunu soyledi

[h=3]ENGİN NURŞANİ NEDEN YOĞUN BAKIMDA?[/h]Hastanede bir suredir tedavi altında olan muzisyen Engin Nurşani'nin sağlık durumu hakkında eşi acıklama yaptı. Eşi, Dilek Nurşani, "11 gundur yoğun bakımda ama eşimin bilinci kapalı değil. Doktorları ile surekli iletişim halindeyiz. Doktorlar bizden aldıkları bilgileri eşime soyluyorlar. Tepkisel ve işitme anlamında bir problemi yok. Akciğer enfeksiyonu icin antibiyotik tedavisi devam ediyor. Eşim bitkisel hayatta değil, komada değil, eşim sabaha cıkmaz diye bir şey yok." dedi. Engin Nurşani 2019 yılında gırtlak kanserine yakalanıp muzik kariyerine ara vermek zorunda kaldı. Uskudar'da bulunan ozel bir hastanede tedavi altına alındı. Nurşani, 11 gun once akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alındı. Nurşani'nin bitkisel hayata girdiğine yonelik sosyal medyada yapılan paylaşımlar uzerine eşi Dilek, Engin Nurşani'nin sağlık durumu hakkında acıklama yaptı. Dilek Nurşani ise, "Herhangi bir sorun yoktu tedavi sureci ile alakalı. Eşim 11 gundur yoğun bakımda ama eşimin bilinci kapalı değil. Doktorları ile surekli iletişim halindeyiz. Doktorlar bizden aldıkları bilgileri eşime soyluyorlar. Tepkisel ve işitme anlamında bir problemi yok. Akciğer enfeksiyonu icin antibiyotik tedavisi devam ediyor. Bu paylaşımları neden yaptıklarını bilmiyorum. Eşim bitkisel hayatta değil, komada değil, eşim sabaha cıkmaz diye bir şey yok. Bunlar asılsız haberler." dedi.
[h=3]ENGİN NURŞANİ ŞARKILARI![/h]Adına Bir Cizik Cektim (2003)
Ay Doğdu (2003)
Mutlu musun? (2004)
Sen Nefsine Kole Oldun (2006)
Uc Ozan Uc Oğul (2008)
Uc Ozan Uc Oğul 2 (2011)
Gozun Aydın (2012)
Kolay mı Sandın? (2017)