CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu'nun Meclis'te butce goruşmeleri sırasında yaptığı konuşma kulisleri hareketlendirecek cinsten. Kılıcdaroğlu, konuşma yaptığı sırada AK Parti sıralarından cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili gelen "Aday ol" seslerine cok konuşulacak bir yanıt verdi.
Kılıcdaroğlu, AK Partili vekillerin 'aday ol' sozleri sonrası, "Benim aday olup olamayacağımı size kim soyledi?" ifadelerini kullandı. Kılıcdaroğlu'nun bu sozleri adaylık sinyali olarak algılandı.

[h=3]"PARLAMENTER SİSTEM İSTİYORUM"[/h]Kılıcdaroğlu sozlerinin devamında şunları soyledi: "Benim aday olup olamayacağımı size kim soyledi? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir sistem istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak goren bir kulturden gelmiyorum. Hicbir zaman hicbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını yemedim. Hicbir zaman beni mal varlığımla tehdit edenlerin arkasında selam durmadım."
[h=3]GURSEL TEKİN "ADAYIMIZ HAZIR" DEMİŞTİ[/h]CHP İstanbul Milletvekili Gursel Tekin gectiğimiz gun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu soylemişti. Tekin, "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun. Ama bu sadece bizim kendi partimiz icinde, partimizin mutfağında hepimizin kabul ettiği bir isim. Ama aynı adayın Millet İttifakı icin bugunden kabul gorup gormeyeceğini bugunden karar verirsek tam da Cumhur İttifakı'nın isteyeceği tuzağa duşeriz. Kimse merak etmesin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır" ifadelerini kullanmıştı.