- Vlogger akademide sertifika heyecanı
BURSA - Bursa Buyukşehir Belediyesi tarafından hayata gecirilen Vlogger Workshop Akademi'de eğitim goren 15 kursiyer, sertifikalarını Başkan Alinur Aktaş'ın elinden aldı. 4 hafta sonunu kapsayan ve 4'er saatlik teorik ve pratik eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik eden Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Sizlerden bundan sonraki calışmalarınızda Bursa'nın değerlerini ve guzelliklerini tum dunyaya anlatmanızı istiyorum. İnşallah yeni programlarla bu tur eğitim surecini devam ettireceğiz" dedi.
Kurumsal ilk girişim
Genclerin teknolojiyi doğru ve verimli kullanabilmelerine imkan sağlamak icin gectiğimiz yıl Turkiye'de bir ilki gercekleştirerek Hayrettin, Kafalar, Danilo Zanna, Taklitman ve Gezimanya gibi 'takipci sayıları milyonları aşan' unlu vloggerları genclerle buluşturan Buyukşehir Belediyesi, şimdi de Turkiye'de ilk kez kurumsal Vlogger Workshop Akademi'yi hayata gecirdi. Sosyal medyada video iceriği uretmek isteyenlerin daha donanımlı hale getirilmesi ve bunun yanında uretilen iceriklerle Bursa'nın tanıtımının sağlanması hedefiyle duzenlenen Vlogger Workshop Akademi, ilk mezunlarını verdi. Vlogger Workshop Akademi'yi başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını ve hediye paketlerini 'Heykel'deki tarihi başkanlık binasında duzenlenen programla' Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elinden aldı.
1 aylık yoğun eğitim
Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, akademinin sosyal medyada video iceriği ureten ya da uretmeyi planlayan video blogger adaylarına yonelik duzenlendiğini soyledi. Akademi sayesinde Bursa'da yaşayan youtube ve vlog iletişimine meraklı, ekran uyumu yuksek, vizyoner adayların bir aylık eğitim etkinliğiyle vlogger olarak yetiştirilmesine destek verildiğini kaydeden Başkan Aktaş, "Tum dunyada artan bant genişliğinin sonucu olarak video ve blogları birleştiren vloglar, kişi ve kurumların kendilerini daha iyi ifade etme imkanı buldukları yepyeni bir iletişim yolu haline gelmeye başladı" diye konuştu.
Hem teorik hem pratik destek
Eğitim programının 4 hafta sonunu kapsayacak şekilde, her biri 4 saat sureli 8 ders gununden oluştuğunu belirten Başkan Aktaş, bu surecte toplam 15 oğrenciye eğitim verildiğini ifade etti. Eğitime hak kazanan oğrencilerin secici kurul tarafından belirlendiğini hatırlatan Bakan Aktaş, "4 hafta sonunu kapsayan eğitim; cumartesi gunleri Bursa Millet Kutuphanesi'nde yapıldı. Pazar gunleri ise Bursa geneli doğal plato olarak kullanılarak uygulamalı cekim ve kurguya ayrıldı. Uygulama calışmalarında, oğrenciler Bursa'nın doğal ve kulturel mekanlarında ozgun videolar hazırladı ve videolar bir sonraki eğitim gununde eğitmenler tarafından değerlendirildi. Oğrenciler eğitime kendi mobil cihazlarıyla ya da var ise kendi kameralarıyla katıldı. Bugun bu eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanan 15 vlogger'a katılım belgelerini veriyoruz. Aldıkları eğitimlerin hayırlara vesile olmasını, başarılarının daim olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Aktaş'a teşekkur
Sertifikalarını alan kursiyerler ise Başkan Aktaş'a kendilerine sağladığı bu imkan nedeniyle teşekkur etti. Vlogger adayları, tecrubeli kişilerden aldıkları vlog dersleri sayesinde daha donanımlı işler ortaya cıkartacaklarına inandıklarını soyledi.
Yoğun ilgi goren ve 905 başvurudan 15 kişinin kayıt yaptırmaya hak kazandığı akademide, fikir ve konsept, sunum yeteneği, butunluk, ozgunluk, dikkat cekicilik ve Bursa temaları işlendi. Eğitimlerde; Nikon Marka Elcisi Nezihi Gozen, DJI Marka Elcisi Mustafa Erkatırcı, Vlogger Temsilcisi Serkan Yiğit ve Youtube MSN temsilcisi Yusuf Caylı, sosyal medyada canlı yayın oluşturma, youtube'da kanal oluşturma, yayın planı hazırlama, kamera, ışık, renk bilgisi ve beyaz dengesi gibi konularda vlogger adaylarına bilgi verdi.