Zonguldak'ta bıcaklı kavga sonucu komşusunu oldurduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 10 yıl hapis cezası verildi.
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, komşusu Ozkan Ekici'yi bıcaklayarak oldurduğu iddia edilen tutuklu sanık Mehmet Ali Kartal (46) ve taraf avukatları katıldı.
Kartal, son savunmasında, amacının oldurmek olmadığını one surerek, "Olaydan once surekli beni tehdit ve ailemi rahatsız etmesine rağmen ben kendisine bir şey yapmadım. Olay gunu ise boyle bir amacım yoktu ancak olay gunu kactım ve beni sıkıştırdılar. Sırf kendimi korumak amacıyla başıma sopayla vururken canı yansın, bıraksın diye bıcağı salladım. Buna rağmen halen kafama sopayla vurmaya calışıyordu. Ben kafamı korumaya calışırken bir taraftan da bıcağı gelişiguzel salladım. Kesinlikle amacım oldurmek değildi. Cok pişmanım, sonucta bir insan oldu." dedi.
Mahkeme heyeti, cinayetin ağır haksız tahrik altında işlediğine hukmederek sanığa 10 yıl hapis cezası verdi.
Olay
Merkez ilceye bağlı Himmetoğlu koyunde, 9 Eylul 2019'da, Ozkan Ekici ile Mehmet Ali Kartal arasında cıkan tartışma kavgaya donuşmuş, Ekici, vucuduna aldığı bıcak darbeleriyle yaralanmıştı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince Zonguldak Ataturk Devlet Hastanesine kaldırılan Ekici, mudahaleye rağmen yaşamını yitirmişti.
Jandarma ekiplerince gozaltına alınan şupheli Kartal, cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından cıkarıldığı nobetci sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Akıllı