Turkiye'nin nar uretiminde onemli bir yere sahip olan Adıyaman'ın Samsat ilcesinde ciftcilere nar fidesi dağıtıldı.

Ekonomisinin buyuk bir bolumu tarıma dayanan Adıyaman'da ciftcilerin nar yetiştiriciliğine olan ilgisi her gecen gun artıyor. Son yıllarda uretim alanını her gecen gun artıran Samsatlı ciftcilere Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında İl Ozel İdaresinin desteği ile 20 bin adet nar fidanı dağıtıldı. Samsat ilcesinde duzenlenen fidan dağıtım torenine Vali Mahmut Cuhadar, Samsat Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Ozel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Tarım ve Orman İl Muduru Nurettin Kıyas, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ve ciftciler katıldı. Her gecen yıl biraz daha uretimi artırılarak Samsat ilcesinin tarımı başta olmak uzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayan nar uretimi ilcenin geleneksel tarım algısını da değiştiriyor. Son yıllarda Adıyaman'da meyvecilik alanında cok ciddi gelişmelerin yaşandığını belirten Vali Mahmut Cuhadar, "Ciftcilerimizin gelirinin artırılması amacıyla il ozel idaremizin desteği ile ilimizde ve ilcelerimizde meyveciliği yaygınlaştırma calışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Besni ve Sincik ilcelerimize 18 Bin 500 adet ceviz fidanı, Besni, Gerger ve Golbaşı ilcelerimize 33 Bin 690 adet cennet hurması fidanı ve Samsat ilcemize 20 bin adet nar fidanı dağıtıyoruz. İl Ozel İdaremiz Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında toplam 842 Bin TL'lik bir kaynak ayırdı. İklim ve toprak yapısı bakımından Adıyaman, Turkiye'de en kaliteli nar uretim merkezlerinden biridir. Nar uretimi bakımında Turkiye'de 9. sırada yer alan Adıyaman'da 13 Bin 440 dekar alanda yıllık 13 Bin 890 ton nar uretimi yapılmaktadır. Biz bunu 20 bin tona ulaştırmanın gayreti icerisinde olacağız. Hurma uretiminde ise Turkiye'de 4. sırada yer alan Adıyaman'da 2 bin 115 dekar alanda toplam 7 bin 863 ton hurma elde edilmektedir. Bunu da iki katına cıkarmayı hedefliyoruz. Bundan sonra hedefimiz daha cok ciftciyi desteklemek olacak. Ciftciyi desteklemek ulke ekonomisini desteklemektir. Meyveciliği Geliştirme Projesinde emeği gecen herkese teşekkur ediyor, nar fidanlarının ciftcilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı