İSTANBUL'dan akraba ziyaretine Edirne'ye gelen Gulsum Ş. (24), iddiaya gore market alışverişi donuşu aynı sitede oturan Raşit O.,"Bunları gormek istemiyorum, turban bana batıyor" diyerek sozlu saldırıda bulundu. Gulsum Ş. olay sonrası Raşit O.'den şikayetci olurken, "İlk defa boyle bir şey yaşadım. Bu gercekten cok uzucu bir olay. Sadece şahsım adına da değil, bircok kapalı kardeşim adına da boyle bir şey yaşayınca insan uzerinde sorumluluk hissediyor. Şikayetci olduk ve peşini bırakmayacağız" dedi.
Olay Edirne'nin Fatih Mahallesi'nde bir sitede meydana geldi. Gulsum Ş., ablasını ziyaret icin geldiği Edirne'de yurume mesafesinde bulunan markete ekmek almak icin cıktı. Market donuşu aynı sitede oturan Raşit O.'nun balkondan turbanı ile ilgili sozlu saldırısına uğrayan Gulsum Ş. şoke oldu. İddiaya gore olay anında icki ictiği belirtilen Raşit O., Gulsum Ş.'ye "Bunları gormek istemiyorum, turban bana batıyor" diyerek hakaret etti. Gulsum Ş. ise olay sonrası durumu aynı zamanda avukat olan eniştesi Tarık Hatipler'e bildirerek Raşit O.'den şikayetci oldu.

'TURBAN BANA BATIYOR DEDİ'Ablasının yanına 1 haftalığına ziyarete geldiğini dile getiren Gulsum Ş., "Markete ekmek almaya gitmiştim. Donuşumde balkondan birisinin bir şeyler soylediğini fark ettim ancak uzerime alınmadım. Daha sonra tekrar edince 'buyurun beyefendi, bana mı soyluyorsunuz' dedim. O da 'evet size soyluyorum' diyerek tum turbanlıların uzerine bela okudu. 'Bunları gormek istemiyorum, turban bana batıyor' dedi. 'Ortadoğu zihniyetini taşıyıp, Araplara ozenip batının nimetlerinden faydalanamazsınız' dedi. Ben de ne demek istediğini sordum. 'Sen git kocan gelsin' dedi bana. Aynı sitede eniştem oturuyor. 'O benim eşim değil' dedim. Ardından 'Kocan kimse o gelsin' deyip kufur etti. Daha sonra 'hepiniz dini kullanıyorsunuz' dedi. Ben cevap veremedim dolayısıyla cunku boyle konuşma tarzına hic alışkın değilim. Kufuru tekrarlayınca ben ismini soy ismini oğrenip, 'şimdi gidiyorum, daha sonra goruşmek uzere' deyip aynı zamanda avukat olan eniştem Tarık Hatipler'e gittim" dedi.'HERKES BİRBİRİNE SAYGI DUYMAK ZORUNDA'Olay sonrası Raşit O. hakkında şikayetci olduklarını ifade eden Gulsum Ş., "Sonrasında gittik ve tum turbanlı kardeşlerim adına kendisinden şikayetci olduk, peşini de bırakmayacağız. Daha once de Edirne'ye geliyordum ve herkes cok saygılıydı, ilk defa boyle bir şey yaşadım. Bu gercekten cok uzucu bir olay. Sadece şahsım adına da değil. Bircok kapalı kardeşim adına da boyle bir yaşayınca insan uzerinde sorumluluk hissediyor. Cunku bircok kişinin gunahı alınmış oluyor ve dokunuyor insana. Yani gercekten cok uzucu bir durum. Ama kardeşlerime tavsiyemdir, herkes bu durumlarda hakkını arasın. Cunku bu şekilde kimse bizi bastıramaz, herkesin herkese saygısı olmak zorunda" diye konuştu.'ADALETİN SAĞLANACAĞINA İNANIYORUZ'Gulsum Ş.'nin avukatı Tarık Hatipler de yaşanan olayın cok uzucu olduğunu dile getirdi. Hatipler, "Boyle şeyler yaşamak bizi cok fazla uzen bir hadise haline geldi. Beyefendi balkonda ickisini icerken, 'siz benim ozgurluğumu kısıtlayamazsınız' diyerek veryansın ve hakaret ifadeleri kullanıyor. Gereken hukuki surec suruyor. Beyefendinin ifadesini aldılar, gozaltında kaldı. Sucun unsuru bakımından tutuklanacak bir durum olmadığının farkındayız. Fakat, soruşturma devam ediyor. Onumuzdeki gunlerde gerekli işlemler yapılacak diye tahmin ediyoruz. Adaletin sağlanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Olgay GULER