Hollanda'da, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını onlemlerinden dolayı zor bir donemden gecen restoran ve kafe sahipleri hukumet karşıtı protesto duzenledi.
Lahey kentindeki Koekamp Meydanı'nda duzenlenen protestoda gostericiler, hukumetin Kovid-19 onlemleri kapsamında aldığı kafe ve restoranları kapatma kararını ve buna karşılık yapılan maddi yardımın yetersizliğini eleştirdi.
Gostericiler, "Kara Pazartesi" olarak adlandırdıkları protestoda mesleklerinin geleceği konusunda endişeli olduklarını belirterek, "Hukumet daha fazla yardım etmezse kafe ve restoranları kaybedeceğiz", "Bahşiş değil gercek yardım istiyoruz", "Kafe ve restoranlar yeniden acılmazsa sonumuz gelecek", yazılı pankart ve "Kostek değil destek olun", "Kafe ve restoranları sahipsiz bırakmayın", "Benim iş yerim eşittir benim hayatım", "Mecburi kapalı eşittir yuzde yuz destek" yazılı dovizler taşıdı.
Kovid-19'dan dolayı mesleklerinin olumsuz yonde etkilendiğini ifade eden gostericiler, hukumet tarafından kafe ve restoranların bir an once tekrar acılmasını ve zararlarının yuzde yuz karşılanmasını talep etti.
Gostericiler, hukumet acilen ek destek sağlamadığı ve işletmeleri acılmadığı takdirde, sektorun yuzde 50'den fazlasının kısa vadede iflas edeceği ve yuzbinlerce insanın işsiz kalacağı uyarısında bulundu.
Hollanda'da hukumet, 14 Ekim'de "kısmi karantina" uygulamasına gecildiğini ve kısıtlamalar kapsamında kafe ve restoranların yeniden kapalı kalacağını acıklamıştı.