Zonguldak'ta, gecen yıl 9 Eylul'de, merkeze bağlı Himmetoğlu koyunde meydana gelen olayda, evleri yan yana olan 46 yaşındaki Mehmet Ali Kartal ile 34 yaşındaki komşusu Ozkan Ekici arasında evlerinin onune park edilen tarım aracı yuzunden tartışma yaşandı. Kartal ve Ekici arasında bu nedenle husumet başladı. İddiaya gore, olay gunu Ekici, aracıyla Kartal'ın aracının yolunu kesti. Ekici, sopayla Kartal'ı başına vurup darbettiği sırada, Kartal da yanında taşıdığı bıcakla Ekici'yi kalbinden bıcakladı. Olaydan iki hafta once evlendiği oğrenilen Ozkan Ekici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gozaltına alınan Mehmet Ali Kartal tutuklandı.
[h=3]18 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ[/h]Mehmet Ali Kartal hakkında, 'kasten adam oldurme' sucundan Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı. Cumhuriyet Savcısı, Ozkan Ekici'nin Mehmet Ali Kartal'ı aracıyla takip ederek darbettiğini ve sanığa haksız tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

[h=3]"COK PİŞMANIM"[/h]Karar duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Ali Kartal ve avukatlar katıldı. Karar oncesi son sozu sorulan Kartal, amacının oldurmek olmadığını soyleyerek, "Olay oncesi surekli beni tehdit etmesine, ailemi rahatsız etmesine rağmen ben kendisine en ufak bir şey yapmadım. Olay gunu de boyle bir amacım yoktu. Kactım, ancak beni sıkıştırdılar. Sırf kendimi korumak amacı ile başıma sopa ile vururken canı yansın, bıraksın diye bıcağı salladım. Buna rağmen halen kafama sopa ile vurmaya calışıyordu. Kafamı korumaya calışırken bir taraftan da bıcağı gelişiguzel salladım. Sonra ne olduysa bir anda oldu. Kesinlikle amacım oldurmek değildi. Cok pişmanım, sonucta bir insan oldu" dedi.
[h=3]10 YIL HAPİS CEZASINA CARPTIRILDI[/h]Mahkeme heyeti, Mehmet Ali Kartal'a verdiği muebbet hapis cezasını cinayeti haksız tahrik altında işlediğine, duruşmalardaki iyi hali ve cezanın geleceği uzerindeki etkilerini de dikkate alarak 10 yıl hapis cezasına duşurdu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gurkay GUNDOĞAN