Dunyanın en populer cevrimici dizi film platformu Netflix, 4 Aralık'ta yeni bir Turk filmini kullanıcıların beğenisine sundu. Bu film, pek cok kişinin bildiği uzere "9 Kere Leyla"ydı. Sosyal medyayı sallayan, televizyonlarda reklamları yapılan film, beklentileri pek karşılamamışa benziyor. Sosyal medya, 9 Kere Leyla'ya yonelik eleştirilerle doldu taştı. Hal boyle olunca da yonetmen Ezel Akay, gelen eleştirilere karşı bazı acıklamalarda bulundu.
Aslına bakacak olursak bu film, Netflix'e ozel bir icerik değildi. Ancak pandemi koşulları, 9 Kere Leyla'nın dijital platformlara aktarılmasını zorunlu kıldı. Ayrıca film, Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elcin Sangu gibi Turk seyircilerin sevdiği isimlerin buluştuğu bir yapımdı. Tum bunlara rağmen film, gerek unlu isimlerce gerek sosyal medya kullanıcıları tarafından cok ağır bir şekilde eleştirildi. Akay'sa yaptığı acıklamalarda, eleştirilerin buyuk haksızlık olduğunu soyledi.
[h=2]9 Kere Leyla'ya gelen bazı yorumlar şoyleydi[/h]
"Filmi izledikten sonra şunu duşundum; ayrı ayrı cok iyi malzemeler secmiş olmamız ortaya cok iyi bir yemek cıkacağı anlamına gelmeyebilir. Bir de bunları bir araya getirecek guzel bir yemek tarifine ihtiyacımız olabilir."
"9 Kere Leyla, hayatımdan yarım saat caldın, geri ver!"
"Bu filmde Demet Akbağ ve Haluk Bilginer oynamayı nasıl kabul etmiş? Belli bir yere gelmiş oyuncuların oynayacakları filmde biraz kalite kriterini aramaması ilginc geliyor. Bayağı kotuydu."
"Bir Christoph Waltz’ın 'Django' filminde sırtladığı muhteşem karakteri duşunuyorum, bir de Haluk Bilginer’in “9 Kere Leyla”daki Adem karakterini... Waltz ve Bilginer’in yetenekleri birbirine cok yakın ancak bizimkine kaliteli iş maalesef gelmiyor. Uzulmemek elde değil."
"Başladığım tum film ve dizileri yanımdakiler beğenmeyip, bıraksa bile ben ısrarla izler bitiririm. Bunu bitiremedim. Boyle bir kadroya, boyle bir film. Neden?" (Arzu Sabancı)
[h=2]Ezel Akay, filme yonelik eleştirileri, bir seyircinin mesajıyla yanıtlamış oldu[/h]