Dinamo Bukreş Pazarlama Direktoru Radu Birlica, Turk iş adamı Abdullah Kiğılı'nın kulube once sponsor olma ve ardından kulubu satın alma konusunda goruşmelerin devam ettiğini acıkladı.
ProSport'a konuşan Radu Birlica, "Fenerbahce'de daha once yonetim kurulu uyeliği yapan ve cok guclu bir Turk iş adamı olan Abdullah Kiğılı'yla goruşuyoruz. Turkiye'de bircok fabrikası var ve Avrupa capında yuzlerce mağazası bulunuyor. Bugun onun temsilcileriyle bir kez daha goruşeceğiz. Muzakerelerimiz devam edecek. Onumuzdeki surecte her şeyin hallolacağını duşunuyorum. Braşov'da bir goruşmemiz olacak. Heyecanla bu goruşmede neler olacağını merak ediyorum." ifadelerini kullandı.
[h=3]"ABDULLAH KİĞILI HEDİYELER DE VERECEK"[/h]Birlica, "Ben kulube yardımcı olmaya calışıyorum. Abdullah Kiğılı, aynı zamanda kulupteki oyunculara, yoneticilere, teknik heyete elbiseler de hediye edecek. Sahibin kim olduğu benim icin onemli değil. Umarım, Dinamo Bukreş'in problemlerine bir cozum bulabiliriz." sozleriyle konuşmasını surdurdu.
Romen yonetici, "Ben her gun sabah 7'de kalkıyor, suyumu iciyor, kahvemi iciyor ve goruşmelerime başlıyorum. Bir pazarlamacı olarak ofiste işim yok. Kulubun İspanyol sahibi Pablo Cortacero ile surekli konuşuyorum ama onu hic gormuyorum. Telefonlaşmıyoruz bile, sadece whatsapp'tan yazışıyoruz. Dinamo Bukreş'teki ekonomik problemlerle ilgili olarak benim başka duşuncelerim var ama yine de Dinamo icin mucadele ediyorum. Tum goruşmelere kendi cebimden odediğim paralarla gidiyorum." ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.
[h=3]ONCE SPONSOR OLACAK, SONRA ALACAK[/h]Haberin detayında, ekonomik kriz yaşayan Dinamo Bukreş'e sponsor olacağı ve ardından hisseleri satın alacağı bilgisi verildi.
Dinamo Bukreş'in sahibi olan Pablo Cortacero'nun elindeki yuzde 72'lik hisseyi satarak İspanyol kulubu Almeria'yı satın almaya calışacağı da kaydedildi.
[h=3]KULUP COK ZOR DURUMDA[/h]Romanya'dan Gazeta'nın haberine gore; Dinamo Bukreş'te teknik direktor Cosmin Contra'nın ardından futbolcular Borja Valle ve Isma Lopez, aylardır maaşları odenmediği icin sozleşmelerini tek taraflı olarak feshettiler. Tum yabancı oyuncuların kulube ihtar gonderdiği ve kısa sure icerisinde ayrılacakları bilgisi verildi.
1948'de kurulan ve 16 takımlı Romanya Liga 1'de 14. sırada olan Dinamo Bukreş, tarihinde 18 lig şampiyonluğu ve 13 kupa şampiyonluğu yaşadı.
(Sporx)