KAYSERİ'de, evine giden son minibus seferini kacırdığı icin otomobiline binen S.E. (15) adlı kız cocuğuna sarkıntılık yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan M.K. (46), 6 yıl 9 ay hapis cezasına carptırıldı.
Olay, gecen eylul ayında Tomarza ilcesinde meydana geldi. İddiaya gore ilcedeki tum minibus seferlerini kacıran 15 yaşındaki S.E., şupheli M.K.'nin yanına giderek kendisini otomobiliyle evine bırakmasını istedi. S.E.'nin mağdur olmamasını istediğini one suren M.K. de kızın aracına binmesine izin verdi. Ardından da mağdur S.E. istismara uğradığını belirterek M.K.'den şikayetci oldu. Şupheli hakkında, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' suclarından dava acıldı.
Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davada tutuksuz sanık M.K. hazır bulundu. Uzerine atılan suclamaları reddeden şupheli M.K., "Ben boyle bir şey yapmadım. İftira atılıyor. Ne yaptıysam mağdur olmaması adına Allah rızası icin yaptım. 'Bu saate neden kalıyorsun? Ben olmasam nasıl gidecektin?' diye insani olarak da uyardım. Sucsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi.Mahkeme heyeti, sanık M.K.'nin eyleminin 'cinsel taciz' kapsamında kaldığına hukmederek, bu suctan 3 yıl, 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan da 3 yıl 9 ay olmak uzere toplam 6 yıl 9 ay hapis cezasına carptırdı. Heyet, Yargıtay surecini dikkate alarak sanığın tutuksuzluk halinin devamına hukmetti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Samed Aydın SUN