SAMSUN'da artan koronavirus vakaları ile birlikte Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi yuksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı. Yuzde 35 vaka artışı yaşanan kentte, yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı yuzde 81'e cıktı.
Koronavirus vaka artış oranıyla dikkat ceken Samsun'da oranın azaltılması icin başlatılan calışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya uzerinden yaptığı acıklamada, kentte vaka artışının yuzde 35, yoğun bakım doluluk oranının ise yuzde 81 olduğunu belirtti. Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi yuksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı.
VALİ: BUNUN YARINI YOK Samsun Valisi Zulkif Dağlı, vatandaşları tedbirlere uymaya davet ederek, şunları soyledi: "Sayın Bakanımızın acıklamasından sonra Samsun basın yayın organlarında sıkca yer almaya başladı. Biz bunu bir an once telafi etmek ve seviyeyi normalleşmek uzere calışmalarımıza can havliyle devam ediyoruz. En ust, azami elimizde ne varsa tum imkanları kullanmak suretiyle durumu normalleştirmek icin uğraşıyoruz. Artık bunun yarını yok arkadaşlar bildiğiniz gibi elimizdeki son imkan neyse biz bunu yapmak durumundayız ve son artık B, C planı değil yapılması gerekeni bugun yapmak durumundayız. Topyekun bir calışmayla bunu cozmek durumundayız ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu topyekun bir seferberlik herkes kurallara uyacak kalabalık ortamları oluşturmayacağız. İnşallah onumuzdeki 4-5 gunden itibaren ilimizdeki seviyenin daha normal ve kabul edilebilir seviyeye gelmesi icin uğraşıyoruz." 'YOĞUN BAKIMA EK YATAK İLAVELERİ YAPTIK'Vali Dağlı, "Hastanelerimizde doktorlarımızın nasıl uğraştığını goruyorsunuz. Yoğun bakım servislerine ek yatakların ilavelerini yaptık. Bunlarla ilgili oksijen cihazları ve gereli cihazların takviyelerini yaptık. Ancak daha fazlasına tahammulumuz yok acıkcası. Onun icin daha fazla artıramayız. Artarsa sıkıntıya girebileceğimizi ifade etmek istiyorum. Ama şu an icin tolere edilebilir durumdayız. Kabul edilebilir durumdayız, bunu ozellikle belirtiyorum" diye konuştu. 'SOSYAL ORTAMLAR FAZLA'Vali Dağlı, vaka sayısındaki artışı sosyal ortamlara bağladıklarını dile getirerek, "Pazar yerleri, ailelerin bir araya gelmelerinden bulaşları goruyorsunuz. Bazı illerde bir kişinin 100-130 kişiye bulaştırdığını goruyoruz. İlimizin Orta Karadeniz'de en buyuk en hareketli giriş noktasında olmasının etkili olduğunu duşunuyorum. Ama bunu cozmek başarmak durumundayız" dedi.