Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde, ozel aracların ilce merkezine giriş cıkışları 6 ay sonra bir kez daha kısıtlandırıldı.
İlce Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı karar sonucunda, Ayvalık Kaymakamlığı'nın talimatıyla başlayan uygulama kapsamında İlce Emniyet Mudurluğu ile Ayvalık Belediyesi bunyesindeki zabıta ekipleri; Ataturk Caddesi uzerinde Eski Kız Meslek Lisesi onu ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki dolmuş duraklarının yanı sıra ilce merkezindeki Toptancı Hali girişinde kontrol noktaları oluşturdu.
Ayvalık İlce Emniyet Muduru Turgut Coşkun'un bizzat denetlediği ve saat 10.30 ile 16.00 arasında gercekleştirilen kontrollerde ilce merkezine ozel otomobillerin girişleri kısıtlandırılırken, koronavirus salgını onlemleri kapsamındaki uygulamayla; carşıdaki yoğunluğun azaltılması ve vatandaşlar arasındaki 'Sosyal Mesafe' kuralının rahatlıkla sağlanmasının amaclandığı oğrenildi.
Salgın nedeniyle bazı iş yerlerinin kapalı olduğu Ayvalık'ta, carşı icerisinde işi olmayanların gereksiz bir şekilde dolaşması ve sosyal mesafe kuralına riayet etmemesinin de goz onunde bulundurularak yaya trafiği de denetim altına alındı.
Bu kapsamda; Ataturk ve Talatpaşa caddelerinde denetim yapan ekipler, yaya sayısının bin 100 kişiyi aşması halinde mudahale ederek, vatandaş yoğunluğunun onune gecmeye calışıyor.
Başlatılan uygulama, ilce sakinleri tarafından buyuk bir memnuniyetle karşılanırken, koronavirus salgının dunyada olduğu gibi ulkemizde de 2. dalga aşamasında pik noktasına doğru yukselişte olduğu bu donemde sosyal izolasyonun son derece hayati bir onem taşıdığına dikkat ceken yetkililer, suresiz olarak başlatılan uygulamalar kapsamında; carşı icerisinde bulunan vatandaşlarında kendilerine yardımcı olmalarını ve mumkun olduğunca gereksiz sebeplerle evlerinden dışarı cıkıp, carşıda yoğunluk oluşturmamaları gerektiğini belirtiyorlar.
Yetkililer, başlatılan uygulamanın bir karantina anlamını taşımadığını ve sosyal izolasyonu sağlayabilmek adına atılmış cok onemli bir adım olduğunun da altını ciziyorlar. Ayvalık'ta ozel aracların ilce merkezine giriş cıkışlarının, gectiğimiz Haziran ayına kadar suren koronavirus salgını tedbirlerine yonelik calışmaların ardından 6 ay sonra bir kez daha kapatılması ise dikkat cekti. - BALIKESİR