Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobeti suruyor.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 462'nci gununde devam ediyor.

Evlat nobetine kızı Songul icin devam eden annelerden Fatma Akkuş, evlatlarının HDP il binasından dağa goturulduğunu soyledi.
Cocuğunu almadan eylemini sonlandırmayacağını ifade eden Akkuş, "Cocuklarımız HDP aracılığıyla kacırılarak PKK'ya teslim edildi. 9 ve 14 yaş aralığındaki cocuklar, bir aracı olmadan tek başına gidemezler. Kızım tek başına ilceyi gezemiyordu. Yani kızım onlar aracılığıyla goturuldu. Onlar kızımı goturdu, onlar getirsin." diye konuştu.
Cocuğuna teslim olması icin seslenen anne Akkuş, "Orası sizin yeriniz değil. Bir etrafınıza bakın kimlere calışıyorsunuz, kime karşı silah kullanıyorsunuz. Songul kızım neredeysen kacın gelin. Turk bayrağının altında doğmuşuz, bu bayrağın altında oleceğiz." dedi.
İstanbul'dan 6 yıl once 14 yaşında dağa kacırılan oğlu Tuncay icin oturma eylemi yapan Şevket Bingol de cocuğunu HDP ve PKK'dan istediğini dile getirdi.
HDP'nin cocuklarını dağa goturduğunu belirten Bingol, HDP'den kendilerine bu zamana dek acıklama yapılmadığını soyledi.
"Onlarda (HDP) vicdan varsa gelsinler burada bize bir acıklama yapsınlar. Benim cocuğum buradan goturuldu, Ankara'dan gitmedi." diyen Bingol, şoyle konuştu:
"Beni Ankara'ya davet ediyor. Benim Ankara'da ne işim var? HDP milletvekilleri gelsin burada bize bir acıklama yapsın. 14 yaşındaki cocuğumun kalemini kırdılar. Kendi cocukları nerede? Onların cocukları ABD ve Avrupa'da okuyor. Gelip bize burada bir acıklama yapmıyorlar cunku o cesaretleri yok."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Sıddık Kaya