Ekim ayında başlayan “Cat Vibing” akımına “Ieva's Polka” videosu ile dahil olan ve kasım ayında dunya capında viral hale gelen Bilal Goregen’in “Cat Vibing” GIF’i eşliğinde darbuka caldığı video, an itibarıyla 19 milyonun uzerinde goruntulenme almış durumda.
Gectiğimiz ay zorlu bir secim surecinin ardından eski başkan Donald Trump’ı geride bırakarak yeni Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olan Joe Biden da Cat Vibing akımına dahil olmuştu ve Goregen’in Ieva's Polka videosuna Trump’ın dans eden GIF’ini eklemişti.
[h=2]"YouTube'un resmi olarak paylaştığı tek Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı benim"[/h]
Dunya capında viral olmasının ardından AA ile yeni bir roportaj gercekleştiren Bilal Goregen, hem YouTube’un “Ieva's Polka” videosunu paylaşması hem de Biden’ın başkanlık secimi kampanyaları sırasında videosuna yer vermesiyle ilgili olarak dikkat cekici acıklamalarda bulundu. “Dunyaca tanınmak cok başka bir şey.” diyen Goregen, acıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Turkiye'de onlarca, yuzlerce YouTuba'a icerik ureten var. İclerinden bazıları cok fazla izlenmekte. YouTube denilen bu sosyal rekabet piyasasında, YouTube'un resmi olarak paylaştığı tek Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı benim. Bunun cok ayrı bir sevinc ve coşkusunu yaşıyorum. Hatta diyebilirim ki bu beni daha da kamcılıyor. Boyle giderse abone sayım 1.5 milyonu gececek. YouTube paylaşımından sonra gelen yabancı takipciler arasında yuzde 34 ile Hindistan birinciliği koruyor. İkincisi sırada İngiltere, ucuncu sırada Amerika var.”
Biden’ın paylaşmış olduğu video ile ABD secimlerinde eğlenceli bir havanın oluşmasına katkıda bulunduğu icin mutlu olduğunu ifade eden Goregen, “Darbuka calarken hangi politikacının yanında dans etmesini isterdin?” sorusuna karşılık ise, “Biden'ı tebrik edip ona darbuka calmayı isterdim.” ifadelerini kullandı.