İzmir'de korkunc kadın cinayeti...Eşini oldurup halıya sarmış
-İzmir'de halıya sarılı kadın cesedi bulundu: Kocası cinayeti itiraf etti
İZMİR - İzmir'in Buca ilcesinde bir evde halıya sarılı kadın cesedi bulundu. Kadının eşi, emniyetteki sorgusunda korkunc cinayeti itiraf etti.
Edinilen bilgiye gore olay dun saat 23.30 sıralarında Caldıran Mahallesi 433/12 sokakta bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya gore Yazgul Soro'dan bir suredir haber alamayan yakınları durumdan şuphelenerek Soro'nun evine gitti. Kapıyı acan yakınları Yazgul Soro'yu yatak odasında halıya sarılı halde yatarken buldu. Sinir krizi geciren kadının yakınları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yazgul Soro'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Olay Yeri İnceleme ekipleri cesedin başında inceleme yaptı. Ekiplerin yaptığı ilk incelemede talihsiz kadının evin mutfağında 6 yerinden bıcaklanarak oldurulduğu, daha sonra da yatak odasına taşındığı belirlendi. Yazgul Soro'nun cansız bedeni, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak uzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kocası cinayeti itiraf etti
Yazgul Soro'nun cesedinin yakınları tarafından bulunduğu esnada, kapıda duran oğlu N.M.S.'nin "Annemi ben oldurdum" diyerek kactığı iddia edildi. N.M.S.'nin polis ekipleri tarafından her yerde arandığı oğrenilirken, Yazgul Soro'nun eşi Bulent Soro (58), polis ekipleri tarafından gozaltına alındı. İlk anlarda Yazgul Soro'yu, oğlu N.M.S.'nin oldurduğu duşunulurken, kadının eşi Bulent Soro'nun emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf ettiği oğrenildi. Bulent Soro'nun emniyetteki ilk ifadesinde, oğle saatlerinde eşi Yazgul Soro ile tartıştığını, tartışmanın buyumesi uzerine eşini karın bolgesinden 6 defa bıcakladığı, daha sonra da cesedi evin yatak odasına taşıyarak saklamaya calıştığını soylediği oğrenildi.
"Eşyaları kaldırdığımızda ceset ile karşılaştık"
Ote yandan olayın gercekleştiği evden gelen cığlıklar uzerine komşusunun evine gittiğini soyleyen Savaş Yaslıdemir (41), o korkunc anları gazetecilere anlattı. Yaslıdemir, "Biz kapının onunde oturuyorduk, bayanların bağırış sesleri geldi. Bağırış seslerine yoneldik eve doğru gittiğimizde, iceri girdim ben, zaten kardeşi vardı, Bilgin ağabey ile iceri girdiğimizde, ustunden eşyaları kaldırdığımızda altında yuzu koyun yatan bir ceset ile karşılaştık. Ondan sonra hemen arkamızdan bekciler geldi. Bekciler geldikten sonra biz dışarı cıktık. Sonra polisler olaya mudahale ettiler, ambulans geldi. Kardeşleri, kız kardeşleri bağırıyordu, cığlık seslerine gittik biz oraya. Oraya gittikten sonra eşyalar iceride dediler. Biz eşyaları kaldırdık altından ceset cıktı. Annesi yuzu koyun yatıyordu yerde bıcaklanmış halde" dedi.
"Karısı ile problemliydi"
Korkunc olayın ardından Soro'nun evine giden bir başka komşu Sevgi Yaldız ise karı koca arasında problemin olduğunu soyledi. Yaldız, "Ben evdeydim, bağırıştan cıktım. Oldurdu falan diye, katil diyerek. Gittiğimiz de işte yerde yatar bir haldeydi. Ustunde eşyalarla kırık sandalyeler vardı. Altından ceset cıktı. Karısıyla zaten arası problemliydi" acıklamasında bulundu.
Olayla ilgili başlatılan geniş caplı soruşturma suruyor.