İCİŞLERİ Bakanlığı'nın kararıyla Cuma gunu akşam başlayan sokağa cıkma kısıtlaması devam ediyor. İstanbul'da polis ekipleri denetimlerini surdurdu. İzin belgesi olmayanlara cezai işlem uygulanırken, turistlere de pasaport kontrolu yapıldı.

Koronavirus vakalarındaki artışın ardından İcişleri Bakanlığı'nın kararıyla uygulanmaya başlanan sokağa cıkma kısıtlaması devam ediyor. İstanbul'da bir cok noktada polis ekipleri tarafından denetim noktası kuruldu. Yaya ve araclar durdurularak izin belgeleri kontrol edildi. İSTİKLAL CADDESİ TURİSTLERE KALDIİstiklal Caddesi ve Taksim'de de denetimler vardı. Polis ekipleri vatandaşları tek tek durdurarak izin belgesi kontrolu yaptı. İzin belgesi olmayanlara cezai işlem uygulayan ekipler, yabancı turistlerin de pasaportlarını kontrol etti. İstiklal Caddesi'nde yuruyenlerin buyuk bolumunun yabancı uyruklu turistlerin olması dikkat cekti. MASLAK'TA MOTOSİKLET SURUCUSUNE CEZAİ İŞLEMPolis ekiplerinin denetim yaptığı noktalardan biri de Maslak oldu. Yapılan denetimde durdurulan bir motosiklet surucusune, izin belgesini beyan edemediği icin cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulayan polis memuru vatandaşa, izin belgesini beyan edemediği icin işlem yapmak zorunda olduğunu belirterek, "Bana belge gosteremediğini işlem yapmak zorundayım. Ancak belgeniz varsa kaymakamlığa giderek itiraz edebilirsinizo dedi. MERTER'DE VE EDİRNEKAPI'DA DA DENETİMLER YAPILDIDenetim yapılan yerler arasında Merter ve D-100 karayolu Edirnekapı mevkii Ankara istikameti de vardı. Merter'de yapılan denetimlerde durdurulan aracta bulunanlar, "Evraklarımızı gosterdik gidiyoruzo dedi. D-100 Karayolu Edirnekapı mevkii Ankara istikametinde de polis ekipleri denetimlerini sabaha kadar surdurdu.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ertan KILIC