Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığının korona virus tedbirleri kapsamında aldığı yeni kararlar doğrultusunda, KKTC'de oğrenim goren oğrencilerden 2 bin 225 TL'lik karantina ucreti talep etmesi tepkilere neden oldu.
Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, gectiğimiz gunlerde korona virus salgınına karşı bir dizi yeni tedbir almış, KKTC'ye gelen tum yolcuların giriş oncesi 2 bin 255 TL karantina ucreti yatırması zorunluluğu getirilmişti. Yeni kararlar doğrultusunda KKTC'de oğrenim goren oğrencilerden de karantina ucreti alınacak olması tepkilere neden oldu. Oğrencilerden okul yonetimlerine şikayet yağdı. KKTC Bakanlar Kurulu, "Oğrenci Dostu ADA" programı uygulaması kapsamında oğrencilerin karantina ucreti ve sağlık masraflarının devlet tarafından karşılanması yonunde karar almıştı.
Girne Amerikan Universitesi Yonetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, alınan tek taraflı uygulamanın yeniden gozden gecirilmesi icin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Cavuşoğlu'na cağrıda bulundu. Akpınar, bu uygulamanın "Oğrenci Dostu Ada" programına zarar vereceğini ifade etti. KKTC'ye gelecek tum oğrencilerin karantina ucretlerini kendileri karşılamak zorunda bırakılacağını belirten Akpınar, bunun da oğrencilerde mağduriyete neden olacağını ve kararın yeniden gozden gecirilmesi talep etti.
Akpınar, "Oğrencilerimizin panik dolu mesajlarına yanıt arıyoruz. 'Oğrenci Dostu Ada' programında Bakanlar Kurulu Kararı ile karantina ucreti alınmayan oğrencilerden ucret alınacak. Yuzlerce oğrenci biletleri alınmış ve mağdur. Bu konuda yardımcı yaklaşımlarınızı bekliyoruz Sayın Cumhurbaşkanım Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nazım Cavuşoğlu" dedi.
(Emir Abdurrahman Bulut/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı