Karabuk'te bir restoran işletmecisi, HES (Hayat Eve Sığar) kodunu sticker şeklinde cıkartıp yeleğine yapıştırarak geciş noktalarından pratik bir şekilde geciyor.
Yeni tip korona virus (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentin en yoğun caddesi olan Kemal Guneş Caddesi 400 kişi ile sınırlandırılarak, caddeye giriş ve cıkışlara bariyerler koyularak HES kodu ile giriş yapılması zorunlu hale getirildi. Restoran işletmecisi Eren Şahin, bunun uzerine gecişlerde telefon ve kağıt ile vakit kaybetmemek icin HES kodunu sticker şeklinde cıkartıp yeleğine yapıştırdı.

Hem gorevli polislere daha fazla yardımcı olmak hem de siparişleri daha kısa surede ulaştırmak icin boyle bir cozum bulduğunu belirten Şahin, "Korona virus tedbirleri kapsamında sadece paket servisi şeklinde calışıyoruz. Kemal Guneş Caddesi'nin tum giriş cıkışlarında HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapıldığı icin hem kendi adıma hem de gorevli polis ekiplerine kolaylık olması icin boyle bir sistem uyguladım. Orada bir yığılma olmasın. İşlem hızlansın, telefon ve kağıtlarla uğraşmayalım diye boyle bir şey duşundum. Siparişlerimizi de sıcak sıcak yetiştirmiş oluyoruz. Kolaylık sağladığımı duşunuyorum" dedi.
Şahin, bulduğu cozumu gorenlerden olumlu tepkiler aldığını ifade ederek, "İnanılmaz tepkiler aldım. 'İlklerin adamısın' diyenler oldu. Bende gorup sorarak daha sonrasında uygulayan arkadaşlar oldu. Bizzat gordum. Şahit oldum" şeklinde konuştu. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı