Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sosyal medya platformu Instagram uzerinden yaptığı 'Dunya Kadın Hakları Gunu Ozel Yayını'na konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Ozlem Zengin, "Eğer Turkiye'de secme ve secilme hakkının gercek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geciren parti AK Parti'dir ve bunun da oncusu Sayın Cumhurbaşkanımızdır" dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sosyal medya platformu Instagram uzerinden Dunya Kadın Hakları Gunu'ne ozel gercekleştirdiği canlı yayınının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Ozlem Zengin oldu. Yaklaşık bir saat suren canlı yayında kadına yonelik bircok konu konuşuldu. Başkan Yazıcı, kadınların toplumsal hadiselere nizam getirdiğini belirterek, "Kadınların toplumsal hadiselere siyasette olduğu gibi bir nizam, intizam getirdiklerini duşunuyorum. Ozellikle de bir ivme ve denge getirdiğine inanıyorum" dedi.
Ozlem Zengin ise AK Parti'nin kadın meselesini yaşayan bir parti olduğunu ifade ederek, "2013 yılında ilk defa 5 kadın milletvekilimiz başortulu olarak Meclise girdiler. Ama başortulu olarak Meclise girebilme yani secilme hakkının gercek manada kullanılması ilk defa 2015 secimlerinde olmuştur" dedi.
"80 yıl gasp ettiğiniz"
Secme secilme hakkı ile ilgili acıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Ozlem Zengin, "Kadın meselesi bizim icin bir hikayedir. AK Parti kadın meselesini yaşayan bir partidir. Kadınlar icinde bugune kadar gelmiş gecmiş iddialı bir şekilde soyluyorum. Hangi mesele ile bir aradayız? 5 Aralık, Turk kadınına secme ve secilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gundur. Cok onemli bir gundeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başortulu olarak meclise girdiler. Ama başortulu olarak meclise girebilme yani secilme hakkının gercek manada kullanılması ilk defa 2015 secimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035'den bahsettiniz. 35 neresi, 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun icerisinde sadece secme secilme meselesi değil. Eğer Turkiye'de bu hakkın gercek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geciren parti AK Parti'dir ve bununda oncusu sayın Cumhurbaşkanımızdır" dedi.
"Sırtına bir heybe koymanı istiyorum"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu yıllarda kendisine yaptığı bir konuşmayı anlatan Zengin, "Kadın Kolları Başkanlığına gelene kadar uzun bir yoldan gectik. 2012 yılında ben Kadın Kolları Başkanı oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan'dı. Kadın Kolları Başkanı olacağım gun bana yaptığı bir konuşma vardı. Bence mukemmel bir konuşmaydı. Bana demişti ki, 'Ozlem Hanım, bir defa sırtına bir heybe koymanı istiyorum' demişti. 'Sağdan soldan duyduğun lafları bu heybeye atacaksın ve onlara hic takılmayacaksın. Ben senden şunu istiyorum. Bolca ekranlara cık. Gorunur olmanı istiyorum' demişti. Gorunur olmaktan benim şahsımı kastetmiyordu. Kadınların gorunur olmasını kastediyordu. Dedi ki, 'Sen kendin organize edebiliyorsan kendin organize et, eğer bize ihtiyacın var ise biz yardımcı olalım. Sen cık anlat. Ekranlarda gazetelerde anlat. Biz Kadın Kolları olarak ne yapıyoruz ne yapmak istiyoruz? Kadınların hayatında neyi değiştirmeye calışıyoruz' Bu bence cok onemli bir şeydi" dedi.
"Son yıllarda fevkalade guzel işler yaptınız"
Ozlem Zengin, "Tuzla'da yaşayan kardeşlerim cok şanslı. Denizin kenarında ve son yıllarda fevkalade guzel işler yaptınız. Hayat orada cok değişti. Cok farklılaştı. Bir sayfiye şehri oldu diye duşunuyorum. Bircok İstanbullunun hafta sonu gittiği dolaştığı bir yer haline geldi. Pandemiden sonra bu durum daha da artacaktır diye umit ediyorum. Tuzla İstanbul'un en guzel ilcelerinden bir tanesidir" dedi.
"Nezaket, letafet, merhamet ile cok işler başardık"
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Sosyolojik tabanınız ile beraber tum ulke adına il ve ilce adına bir fedakarlık yapmak, gonulluk ile para almadan calışmak, tırnak icerisinde soyleyeceğim gonulluluk esastır aslında. Dolayısıyla Dunya Gonulluler Gunu, 1985 yılında ilan edilmiş ama siyaset yapmak dahil gercekten onemli bir gonulluluk meselesidir. İnandığınız bir dava, sosyolojik bir taban ve ulke adına millet adına siyaset yapmakta bir gonulluluk esasıdır. Aslında Dunya'da hicbir şeyi gonulluluk esası katmadan yapmak mumkun değildir. Ben burada cok şey yaşadım. Mesela 4 bin 300 kadın kent gonullumuz, Kent Konseyi'ndeki gonullulerimiz ile beraber Tuzla'da cok muhteşem işler yaptık. 26 bin aileyi takip ediyoruz. Kadınların nezaket, letafet, merhamet ve kararlılık ile asla musamaha etmeden, ihtiyacı olana yapan, olmayana yapmayan gercekten nezaket, letafet, merhamet ile cok işler başardık" dedi.
"Aşı olacağımı ifade edebilirim"
Tuzla Belediye Başkanı olan ve aynı zamanda doktor olan Şadi Yazıcı, geliştirilen aşılar hakkında yaptığı acıklamada, "Ben bir hekim olarak aşının cinsine bakmıyorum. Antikor oluşturan her aşı diyorum. Dolayısıyla Cin aşısıymış falanmış diye bakılmaması taraftarıyım. Bu oldurulmuş bir virus. Dolayısıyla inşallah olur. Ben hastalığı gecirmiş ve antikor sağlamış birisi olarak, antikorlarımı yitirirsem kesinlik 6'ıncı, 7'inci aydan sonra yitirirsem o zaman kesinlikle aşı olacağımı ifade edebilirim" dedi.
"Kadınlar toplumsal hadiselere nizam getiriyor"
Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, kadınların toplumsal hadiselere nizam getirdiğini belirterek, "19 yıllık siyaset hayatımda şunu gordum, kadınların olduğu toplantılarda, olaylarda, programlarda daha bir nizam, intizam, seviye ve daha guzel bir davranış modelleri goruyoruz. Kadının olmadığı toplantılarda, olmadığı organizasyonlarda bir lackalık, kadınların toplumsal hadiselere siyasette olduğu gibi bir nizam, intizam getirdiklerini duşunuyorum. Ozellikle de bir ivme ve denge getirdiğine inanıyorum" dedi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı