Super Lig'in 11. haftasında konuk olduğu Yukatel Denizlispor'u 2-0 yenen Fenerbahce'nin yonetim kurulu uyesi Selahattin Baki, "Konyaspor macı itibarıyla Fenerbahce aleyhine, rakiplerin lehine olan pozisyon takdirlerindeki dengeler tamamen şaştı." dedi.
Baki, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı acıklamada, galibiyetten dolayı teknik direktor ve oyuncularını tebrik etti.
Macı kazanmalarının onemli olduğunu kaydeden Baki, sozlerini şoyle surdurdu:
"Galipken de bazı şeyleri dile getirmek gerekiyor. Bugun o gunlerden biri ve cok da onemli bir gun. Konyaspor macı itibarıyla Fenerbahce aleyhine, rakiplerin lehine olan pozisyon takdirlerindeki dengeler tamamen şaştı. Bu dozaj artarak devam ediyor. Her hafta konuşuyoruz, iyi anlatmaya calışıyoruz. Yonetime geldiğimizden beri iyi mesajlar vermeye calışıyoruz. Ama artık burada gercekten hakem camiasındaki başıboşluğa 'dur' demek gerekiyor. Bizler hatayla art niyet arasındaki farkı gorebilecek insanlarız. Birazcık futbol izleyen insanlar bu macta olanları 'hata' olarak yorumlayamazlar. Kalecimize altı pasta yapılan bir hareket var. Aleyhimize penaltı veriliyor, inanılır gibi değil. Serdar sadece 'top kafamdan elime carptı' demesiyle bir sarı kart goruyor. Bana gore VAR da penaltı verince ikinci sarının yolunu yaptı. Ben boyle duşunuyorum."
Baki, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı'nın artık "topa girmesi" gerektiğini belirterek, şoyle konuştu:
"Boyle garip garip atamalar, garip garip roportajlar, son zamanlarda garip garip kararlar. Ozellikle Fenerbahce aleyhine. Son derece sessiz sakin, olayları uzaktan izleyen bir MHK. Dolayısıyla bu saatten sonra gercekten kendisi elini taşın altına koysun. Ortaya cıksın, kendi aralarında toplantı mı yapar, canlı yayına bağlanıp, futbol kamuoyunun yureğine su serpecek, icimizi ferahlatacak acıklamalar mı yapar? Artık kesinlikle bu duzenin boyle gitmeyeceği aşikardır. Bu konuda adım atmayı duşunuyoruz. Artık dozaj artıyor, ortam gerilmesin. Dunyada problem var. Ulkemizde kendimize ait problemler var. Ekstra problem yaratmak istemiyoruz. Onun icin diyalog yolunu sectik. Fenerbahce defalarca test edildi. Galip gelmiştir. Onun icin biz yoruluruz ama mucadeleyi Fenerbahce olarak bırakmayız. Lutfen bunu herkes bilsin. Sayın Serdar Tatlı'nın artık burada gercekten kendi hakem grubuna ayar cekmesi gerekiyor. İşin tadı kacıyor. Boyle futbol olmaz."
Protokol tribununde cıkan olayla ilgili acıklamalarda bulunan Baki, "Hafta ici Denizlispor tarafından yapılan sosyal medya paylaşımıyla alakası yok. Futbolun doğasında var diyelim. Protokolde olmaması lazım ama cok buyutulecek bir şey yok. Saman alevi gibi orada parladı. Daha sonra ise sondu." ifadelerini kullandı.
Altay Bayındır: "Bugun galip geldiğimiz icin mutluyuz"
Fenerbahceli kaleci Altay Bayındır ise zor bir mactan 3 puan aldıkları icin sevincli olduğunu soyledi.
Altay, bundan sonraki haftalarda da aynı disiplinle ve ozveriyle yollarına devam edeceklerini belirterek, "İnşallah sezon sonunda bu hırs ve mucadelemizle taraftarımızın da bize verdiği destekle yolun sonunda şampiyonluğa ulaşırız." dedi.
Her takımın Fenerbahce maclarına hazırlanışı, duruşu ve hırsının farklı olduğunu kaydeden Altay Bayındır, "Biz de aynı şekilde karşılık ve reaksiyon verdiğimiz takdirde bundan sonraki maclarda da hırsımızla inşallah bu galibiyetin devamını getiririz." diye konuştu.
Altay, penaltı kararı verilen Hugo Rodallega ile pozisyonuyla ilgili olarak, "Ben bu konulara cok fazla girmem, benim konularım değil. Benim işim sahada calışıp, performans sergilemektir. Hakem direkt penaltı caldı. Rodallega benim ceneme vurmuştu. Hala ağrım var. Fakat biraz daha tedbirli, dikkatli ve konsantre şekilde macı yonetmeleri gerekir diye duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin bu sezon 2 penaltı kurtardığını hatırlatması uzerine Altay Bayındır, şoyle konuştu:
"İyi konsantre oluyorum. Her hafta da calışıyoruz. Sağ olsun kaleci hocamızla birlikte ne gerekiyorsa saha icinde ona gore yapıyoruz. Taraftarımızın da bize her zaman iyi macta kotu macta destek gostermesi gerekiyor. Bugun galip geldiğimiz icin mutluyuz. İnşallah onumuzdeki haftalarda bunun devamını getireceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sebahatdin Zeyrek