Gazeteci-yazar Aydın Akyurek, kısıtlama doneminde zor gunler geciren esnafın durumunu okuyucularıyla paylaşıp kent yonetimi ve esnaf odalarının destek kampanyalarını karşılaştırdı. Akyurek yazısında, "AK Parti Şahinbey İlce Başkanı Hasan Teke, kent esnafına destek kapsamında, 'Siftah bizden bereket Allah'tan' projesi başlatmış. Esnaftan alışveriş yapılıyor ve hazırlanan paketler takdim ediliyor. Hasan Teke başkanı, daha onceleri de hep esnaf ve halkla surekli bir araya gelen, ancak bunu lansmana donuşturmeyi sevmeyen mutevazi bir dava adamı olarak gozlemledim hep" ifadelerini kullandı.
[h=3]ŞAHİNBEY'DE 'ALIŞVERİŞİMİZİ ESNAFTAN YAPALIM' PROJESİ HAYATA GECİRİLMİŞTİ[/h]Gaziantep'te, AK Parti Şahinbey İlce Başkanlığı, pandemi surecinden olumsuz etkilenen kucuk ve orta olcekli işletmelere destek olmak amacıyla 'Alışverişimizi Esnaftan Yapalım' projesi kapsamında esnafları tek tek gezmişti.

"Cok sevdiğim bir sozdur; ''Sigortacı hasarda belli olur.'' Sosyal yaşamda da yonetim kademelerindeki isimlerin tutumu ve gayreti soylemleriyle değil, eylemleriyle test edilebilir.
Gaziantep'te esnafın yardımına bir partinin ilce başkanı koşuyorsa, ilgili meslek orgutlerinin 'Yardımlaşma ve dayanışma' gibi cumlelerin icinin ne kadar BOŞ olduğu ortaya cıkar.
[h=3]"MUTEVAZI BİR DAVA ADAMI"[/h]Bugun sabah sosyal medyada gordum;
AK Parti Şahinbey İlce Başkanı Av. Hasan Teke, kent esnafına destek kapsamında, "Siftah bizden bereket Allah'tan" projesi başlatmış. Esnaftan alışveriş yapılıyor ve hazırlanan paketler takdim ediliyor.
Hasan Teke başkanı, daha onceleri de hep esnaf ve halkla surekli bir araya gelen, ancak bunu lansmana donuşturmeyi sevmeyen mutevazı bir dava adamı olarak gozlemledim hep.
Hasan Başkanın bu tutumu,kentteki ilgili meslek odalarının ciddi bir ozeleştiri yapmasına vesile olmalıdır. Cunku, hatırlanmak verilen destekten daha kıymetlidir.Oğrendiğime gore; yeni kampanya ile her gun 10 ayrı bolgede ailelere destek kampanyası başlatacakmış.Ne diyelim. Allah razı olsun...
Gelelim madalyonun diğer yuzune;
Koronavirus surecinde Gaziantep Valisi Davut Gul'un gayretlerini herkes dile getirdi. Sosyal medyadaki kesintisiz mesaisinin yanı sıra;
''Birlik ve beraberlikle sureci atlatacağız'' dedi.
Ama icini doldurdu; Zimem defteri kampanyası başlattı ve fakirin borcları kapatıldı. Hatta tup borclarına kadar el attı.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ''Acılar ve sıkıntılar paylaşınca azalır'' dedi.
Mehmet Başkan'da soylemde kalmadı esnafa, 1000 TL destekte bulundu ve bircok kolaylık icin cozumler uretti.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ''Tum hizmet gucumuz seferber edeceğiz'' dedi.
Rıdvan Başkan'da cumlenin icini doldurdu, ilcesinde belirlenen sosyal tesisleri immun plazma bağışı servisi olarak tahsisi etti.
Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Birlikte gucluyuz. Beraber sureci aşacağız'' dedi.
Demekle kalmadı eyleme donuşturdu; iş yeri kapatılan esnafa 1500 TL yardım yaptı. Belediye kiracılarına da 3-5 aylık kolaylıklar sağladı.
[h=3]PEKİ GAZİANTEP'TE İLGİLİ MESLEK ODALARI BU SURECTE NE YAPTI?[/h]Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Esnaf ve SanatkÂrlar Odası Birliği, KUSGET Sanayi Sitesi, Odalar, dernekler kısacası kentin Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, sektorlerinde başarılı gidişatlar da sevindiler, ovunduler...
Ancak esnafın uzuntusunu eylemde paylaşmak adına bir siftah yapamadılar. Bu tutum elbette birlik ve beraberliğinde bereketini kacırır.
Sonra AK Parti İlce Başkanı Hasan Teke cıkar ve siftah da bizden bereket de bizden der.
[h=3]"MAKAM SİZE 5 NUMARA BUYUK GELİYOR"[/h]Demem o ki;
Makamınız ne olursa olsun. Zamanı geldiğinde toplumsal refah icin elinizi taşın altına koymuyor veya koyamıyorsanız biliniz ki, o makam size 5 numara buyuk geliyor.
Vali gece yarısı vatandaşın sorusuna cevap versin.
Belediye başkanları yardımları yapsın.
Bir partinin İlce başkanı dahi elini taşın altına koyup sizin uyelerinize destek icin kampanya başlatsın.
Sizde; gelecek secim koltuğu nasıl koruyacağınızın planlarıyla meşgul olun.
İşte bizim asıl mucadele etmemiz gereken VİRUS, eylem ve soylemdeki tutarsızlıklardır.
Bir tarafta bereketsiz boş soylemler.
Diğer tarafta siftahsız kalmış insanlık…
'Her şeyi devletten beklemeyelim' diye ahkam kesen sozde STK ve ilgili meslek odaları temsilcileri,ilk iş vicdanlarındakiyardımlaşma ve dayanışmayı karantinadan cıkartmalıdır."