Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),??????? yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadele kapsamında, Guney Darfur Valiliği ve Niyala Sudan-Turkiye Eğitim Araştırma Hastanesine koruyucu tıbbi malzeme yardımında bulundu.
TİKA tarafından temin edilen oksijen olcum cihazları, termometre, siperlikli yuz koruma maskeleri, yuz maskeleri, eldiven, dezenfektan, cerrahi onluk, dezenfeksiyon işlemleri icin pompa gibi 22 kalem malzeme, TİKA Hartum Program Koordinatorluğu tarafından Niyala Sudan-Turkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Hartum'daki ofisine teslim edildi.
TİKA, daha once de Sağlık Bakanlığına, başkent Hartum'daki Mesleki Eğitim Merkezinde urettiği 100 siperlikli yuz maskesi, Doğu Darfur Valiliğine de Kovid-19'la mucadele icin tıbbi malzeme desteğinde bulunmuştu.
Kovid-19 tespit edilenlerin sayısının 19 bin 468'e cıktığı Sudan'da, şu ana kadar 1295 kişi yaşamını yitirdi.
Sudan hukumeti, havaların serinlemesi ve vakaların artış gostermesi nedeniyle okulları tatil etmiş, iş yerlerinde personel sayısının yarıya indirilmesi, toplu faaliyetlerin yasaklanması ve kapalı yerlerde maske zorunluluğu getirmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Erdem