Samsun Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bizim secim kampanyasında 4 milyar liralık bir yatırım donemi yaşayacağız diye hesaplamıştık ama sanıyorum 8-9 milyar liraları bulacak" dedi.
Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bakanlıklarla iş birliğinde yaptığı projelerle dikkati cekiyor. Yalnızca Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Samsun'a gelen yatırım miktarı 1.9 milyar TL. Bu rakamın yapılacaklarla birlikte 4 milyar TL'yi aşacağını belirten Başkan Demir tum bakanlıklarla ciddi projeler uzerinde calıştıklarını ifade etti. Demir secim vaadinin de uzerine cıkarak 8-9 milyar TL bir yatırım donemi yaşanacağını acıkladı.
Samsun'a yatırım getirme ve bakanlık imkanlarından yararlanmadaki başarısını Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'ne bağlayan Mustafa Demir, "Bakanlar Kurulu'nda gorev yapmış birisiyim. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemimizin ulkemizin geleceği noktasında cok onemli bir sistem olduğunu bir defa ifade etmek istiyorum. Biz şu anda Samsun Buyukşehir Belediyesi olarak hemen hemen her bakanlığımızla cok onemli ciddi projeleri birlikte calışıyoruz. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'nde en onemli, yatay kalkınmayı gercekleştirecek olan, şehirlere kalkınmada hemen hemen her alanda onculuk etmesi gereken kurumlar, buyukşehir belediyeleri. Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'nin bunu bir kere daha etkin bir şekilde ortaya cıkardığını ifade etmek istiyorum. Şehrin ihtiyacı olan tum yatırım ve projelerde bakanlıklarımızla calışma noktasında cok buyuk performans gosteriyoruz. Calışmalar cok verimli hale geldi. Yatırımlarda hızlı karar alınabildiğini ve hayata gecirilebildiğini Samsun'da yaşıyoruz" diye konuştu.
Yatırımlardan ornekler veren Başkan Demir, "Sadece bir tanesini ornek vereyim. Cevre ve Şehircilik Bakanlığımızın şu anda Samsun'da ihale ettiği proje buyukluğu 1.9 milyar TL. Bu şu anda inşasına başlanan. Bundan sonra inşasına başlanacak olanlarla birlikte her halde sanıyorum donemimiz icerisinde 4 milyar TL'yi bu konuda sadece Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aşmış olacağız. Ama bir tek bu bakanlık değil, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kultur ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve diğer butun bakanlıklarımızla ilgili bu konuda calışmalarımızı yurutuyoruz. Şunu da soyleyeyim. Nitelikli projeye Turkiye'de kaynak problemi yok" şeklinde konuştu.
Secim vaatlerinin uzerine cıkacağını belirten Demir, "Sağlık Bakanlığımızın yaptığı calışmalar, şehir hastanemiz biliyorsunuz şu anda yer teslimi yapıldı. Şu anda yollarını yapıyoruz. Vezirkopru Devlet Hastanesi'ni devreye aldık. Diğer ilcelerimizdeki hastaneler bitmek uzere. Tekkekoy'de hastane devam ediyor. Atakum'da yeni bir hastane yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yatırımları bir taraftan devam ediyor. Bildiğiniz gibi daha yeni, Cumhurbaşkanımız yaklaşık 3 milyar TL tutarındaki Devlet Demir Yolları'nın Sivas-Samsun hattının yenilenmesinin acılışında bulundu. Batı Cevre Yolu ile ilgili bakanlığımızın calışması devam ediyor. Asarcık yolu devam ediyor. Havza- Vezirkopru yolu ihale dildi. Tum bunlarla birlikte nitekim Samsun'da yeni bir marina inşası icin Ulaştırma Bakanlığımızla şu anda calışıyoruz. Proje ihalesine cıkıldı. Arkasından yapım ihalesine cıkacağız. Bu arada akıllı şehirler noktasında cok ciddi yatırımlarımız var. Kent merkezinde ozellikle sokak sağlıklaştırmasından tutun bizim Saathane duzenlemesi, Cumhuriyet Meydanı, Subaşı ve Anakent İş Merkezi ile ilgili calışmalarımız bir taraftan devam ediyor. Bizim secim kampanyasında 4 milyar TL bir yatırım donemi yaşayacağız diye hesaplamıştık. Ama sanıyorum 8-9 milyar TL'yi bulacak inşallah. Boyle bir donemi Samsun yaşıyor. Tum yatırımcı bakanlıklarımıza teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı