Bolu'da, 6 yaşında başladığı yuzme sporuna korona virus salgını nedeniyle ara vermek zorunda kalan down sendromlu Berkay'ın (14) spor aşkı engel tanımıyor. Yuzmede altın ve gumuş madalyaları olan Berkay, yeni başladığı karate kursunda lisans alabilmek icin ter dokuyor.
Bolu'da, down sendromlu olarak dunyaya gelen Berkay Sarıaslan (14), ailesinin yonlendirmesiyle 6 yaşında yuzme sporuyla tanıştı. Spora olan ilgisi dolayısıyla kısa surede yuzmeyi oğrenen Berkay, 8 sene boyunca aralıksız olarak devam ettiği yuzme sporunda 50 metre serbest ve sırtustunde 2 altın, 2 gumuş madalya kazandı. Başarılı bir yuzme sporcusu olan Berkay korona virus salgını nedeniyle yuzmeye ara vermek zorunda kaldı. Spora ara veren Berkay'ın kilo aldığını ve evde kalmaktan hoşlanmadığını goren ailesi cocuklarını karate kursuna yazdırmaya karar verdi. Bolu Belediyespor Kulubu bunyesinde karate kursuna başlayan Berkay, hocası Faruk Karaman ile sıcak bir ilişki kurarak kısa surede temel teknikleri oğrendi. Antrenmanlarda hocasını pur dikkat dinleyen ve her hareketi yapmaya calışan Berkay ilk katasını da bitirmek uzere.

"Cok buyuk planlarımız var"
Berkay'ın salonda hocası, dışarıda abisi olduğunu soyleyen Yardımcı Antrenor Faruk Karaman, "Berkay ozel bir cocuk olmasının yanında benim icin de cok ozel bir oğrenci. Benim ilk oğrencim. Calışmalarımıza daha cok ozen gosteriyoruz. Gece yatmadan once onu duşunuyorum. Kalkar kalkmaz neler yapabilirim diye duşunuyorum. Federasyonları arıyorum lisansını nasıl cıkarabiliriz diye. Başarıya emin adımlarla ilerliyoruz. Cok buyuk planlarımız var. Berkay cok istekli ve sevecen bir cocuk. İnşallah daha da ileriye gotureceğiz. İlk katamızı oğrenmek uzereyiz. Cok az kaldı bitmesine. İstekli olduğumuz takdirde hicbirşey zor değil. İnsanoğlunun yapamayacağı hicbirşey yok. Hele ki Berkay gibi istekli birisinin benimle cok guzel şeyler başaracağına inanıyorum. Abi kardeş gibiyiz. Biz salona girince hocayız. Salondan dışarıda abi kardeşiz. Canım ciğerim o benim" şeklinde konuştu.
"Yapılamaz diye bir şey yok"
Berkay'ın kendilerine cok şey kattığını ifade ede baba Nedim Sarıaslan, "Berkay'ın kucukluğunden beri spora merakı vardı. Yuzmeye başlamıştık. 7-8 sene yuzmeye gitti. Dovuş sporuna merakı vardı. Faruk hocamlar tanışmış olduk. Onun vasıtasıyla karateye başladık. Şuanda ilerlemekteyiz. Sporla cok değişti. Sporu bıraktığımızda en azından sağlıkla ilgili kilomuz ilerlemişti. Şuan tekrar zayıflamaya başlıyoruz. İyiyiz şuanda, spor herşey. Yapılamaz diye bir şey yok. Berkay hepsinde başarılı. Engelli diyerek gecmemek lazım. Denesinler. En azından denesinler ve gorsunler. Berkay bize her anlamda cok şey kattı. O bizden değil de daha cok biz ondan oğrenmiş olduk" şeklinde konuştu. - BOLU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı