Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yonetim Kurulu, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nu ziyaret ederek, 2. Etap kamulaştırma calışmalarının başlatıldığını acıkladı.
Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yonetim Kurulu, yurutulen calışmalar kapsamında Kastamonu Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ile makamında goruşen Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yonetim Kurulu, 2. Etap kamulaştırma calışmalarının başlatıldığını ve bu kapsamda davalarında bugun itibariyle acılmaya başlandığını kaydetti.

S.S. Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Ergun Can, "Bilindiği uzere S.S. Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 2019 Yılında Yatırım Programına alındı. Kooperatifin ilk onceliği işyeri inşaatlarımızı yapacağımız arazi alım işlemini tamamlamak, sonrasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacak inşaat ihalesi aşamasına gelebilmektir. S.S. Maslak Sanayi Kooperatifimiz adına hazırlanan Kamu Yararı Kararına ve ilgili yonetmeliğe gore kamulaştırma işlemleri 2019 yılı icinde Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından başlatılmıştır. İlk etap yapılan kamulaştırma işlemlerinin davaları 7 ay gibi bir sure icinde sonuclanmış ve yaklaşık 300 bin metrekare icin 20 milyon TL gibi bir bedel kooperatifimiz oz kaynaklarınca odenerek tapuları alınmıştır. Geriye kalan yaklaşık 260 bin metrekare arazi kamulaştırması icin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Butce Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile defalarca yapılan goruşmeler gercekleştirilmiş ve 2. etap kamulaştırma işlemlerimiz icin 2020 yılı icinde 21 milyon 600 bin TL odenek talebimiz uygun gorulmuştur. Odenek talebimizin Strateji Butce Başkanlığı'na iletilmesi surecinde yanımızda olan Kastamonu Milletvekilleri Sayın Hakkı Koylu, Metin Celik, Valimiz Sayın Avni Cakır, Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Sayın Doğan Unlu, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Guray Parcal ve emeği gecen tum kurum yetkililerine ve calışanlarına teşekkur ederiz. Davaların acılabilmesi icin gerekli olan bu rakamın adımıza tahsisiyle birlikte hemen 2. Etap kamulaştırma işlemleri başlatılmıştır. İcinde bulunduğumuz pandemi doneminde, adımıza kamulaştırma işlemlerini yurutecek olan Kastamonu Belediye Başkanlığı elini taşın altına koymuş, esnek calışma saatlerine rağmen kamulaştırma 2. Etap davalarını acılabilecek konuma getirmiştir. Kastamonu Belediye Başkanımızı ziyaretimizle kendilerine bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkurlerimizi sunduk. Bu gun itibariyle davalarımız acıldı. Bu vesile ile bizlere hicbir zaman desteğini esirmeyen Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Galip Vidinlioğlu ve ekibine, S.S. Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yonetim Kurulu olarak cok teşekkur ederiz"
Ziyaretten dolayı Belediye Başkanı Vidinlioğlu da, Maslak Yeni Kucuk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yonetim Kurulu Uyelerine teşekkur etti. - KASTAMONU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı