KARAMAN Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Bağımsız Maden İş Sendikası temsilcisi Başaran Aksu'nun, Vali Işık hakkında 'Suleyman Soylu'nun soz geciremediği işverene ben hic soz geciremem. Benim yapabileceğim bir şey yok. Siz kendiniz ne yapıyorsanız yapın' ifadelerini kullandığı yonundeki iddiasına yanıt verdi. Işık, madencilerle yaptığı soz konusunu toplantıya Aksu'nun katılmadığını, o toplantıda da boyle bir konuşmanın gecmediğini belirtti.
Ermenekli madencilerin, calıştıkları iş yerinden uzun suredir ucretlerini ve tazminatlarını alamamasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Madencilere destek olan sendikalardan Bağımsız Maden İş Sendikası temsilcisi Başaran Aksu, bir televizyon kanalına katıldığı canlı yayında, madencilerin sorunlarıyla ilgili Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ile goruşme yaptıklarını belirtti. Aksu, goruşmede Vali Işık'ın, "Suleyman Soylu'nun soz geciremediği işverene ben hic soz geciremem. Benim yapabileceğim bir şey yok. Siz kendiniz ne yapıyorsanız yapın" dediğini one surdu.

VALİ IŞIK, TWİTTER HESABINDAN MESAJ YAYINLADI Karaman Valisi Işık da ise Twitter hesabından yayınladığı mesajda, Aksu'nun bu acıklamalarına tepki gosterdi. Aksu'nun madencilerle goruştuğu toplantıya katılmadığını belirten Vali Işık, yayınladığı mesajında, " 4 Aralık Cuma gunu Olay TV saat 13.00 haberlerine bağlanan Bağımsız Maden İş Sendikası eğitim uzmanı olan şahıs, aynı gun benimle 2 sendika ve 2 işci temsilcisinin katıldığı toplantıda kendisinin de bulunduğunu, bu toplantıda İcişleri Bakanı Sayın Suleyman Soylu'nun soz geciremediği işverene Vali olarak kudretimin yetmediğini soylediğim şeklinde gercek dışı ifadeler kullanmıştır. Kendisi toplantıda bulunmadığı gibi toplantıda bu anlama cekilecek bir konuşmam dahi olmamıştır. Bu ifadelerle gundemde kalmaya calışma gayretinden başka bir şey değildir. Denize duşen yılana, devletin emeğin yanında yer almasından rahatsız olan, devletle işciyi karşı karşıya getirmekten başka cozum uretemeyen sozde sendikacı ise yalana sarılır" ifadelerini kullandı.TOPLANTIYA KATILMADIĞI GORULDU Karaman Valiliği'nin guvenlik kameralarına yansıyan goruntulerde ise Vali Mehmet Alpaslan Işık ile goruşmeye gelen kişilerin sendika temsilcilerinden Tahir Cetin, Kamil Kartal ve işci temsilcilerinden Barış Karagoz ve İbrahim Yılmaz olduğu goruldu. Goruntulerde Başaran Aksu'nun olmadığı belirtildi.?

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Muammer ŞEN