2012 yılında Facebook tarafından satın alınan Instagram, bugun dunya capında 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Boyle geniş bir kitleye sahip olan Instagram uzerinden herkes şirketinin, kendinin ya da yaptığı işlerin tanıtımını yapmak istiyor. Instagram’da takipci artırma icin pazarlama uzmanı Neil Patel tarafından anlatılan bazı onemli taktikler var. Bu taktikler sayesinde Instagram’da takipci artırma yapabilirsiniz.
Instagram’da takipci artırma icin oncelikle ne yapacağınızı, kimlere hitap edeceğinizi bilmeniz ve kendiniz icin en doğru hedefi belirlemeniz gerekiyor. Sonrasında ise her sosyal medya platformunda olduğu gibi Instagram’ın kendine ozel dunyasını tanımaya calışmalısınız. Instagram’da takipci artırma icin bot atma, hile, takipci satın alma gibi farklı yollara gerek duymamanız icin kulağınıza kupe olacak 15 onemli tavsiyeyi anlattık.
[h=2]Adım adım Instagram'da takipci artırmanın yolu: [/h] Adım #1: Profilinizin amacını belirleyin. Adım #2: İcerikleriniz icin bir strateji oluşturun. Adım #3: Profilinizi maksimum etkileşime uygun hale getirin. Adım #4: Etkileyici gorseller paylaşın. Adım #5: Dikkat cekici yazılar ekleyin. Adım #6: Nokta atışı hashtag’ler ekleyin. Adım #7: Ozel bir paylaşım planı oluşturun. Adım #8: İlgisini cekeceğiniz kullanıcıları takip edin. Adım #9: Saatte 50 kullanıcı takip edin. Adım #10: Diğer kullanıcılarla etkileşim icinde olun. Adım #11: Benzer kullanıcılarla capraz tanıtım yapın. Adım #12: Cekilişler yapın. Adım #13: Instagram’da reklamınızı yapın. Adım #14: İnsanları cevrimici dunyanıza cağırın. Adım #15: Uyguladığınız adımların sonuclarını analiz edin. [h=3]Adım #1: Profilinizin amacını belirleyin:[/h]

Marka (bu marka siz de olabilirsiniz) hikayenizi anlatın. Eğer urun odaklı bir hesap yonetecekseniz; İnsanlara gercek hayatta sahip olabilecekleri urunleriniz olduğunu surekli hatırlatın. Kitle etkileşimi yakalayın. Yeni urunlerinizi tanıtın. Ozel avantajlarınızı anlatın. Urunlerinizin her biri icin heyecan yaratın. Eğer kullanıcılarınıza yalnızca icerik sunmuyor, onların gercek hayatta satın alabilecekleri urunler sunan bir markayı temsil ediyorsanız işin pazarlama yonunu de on plana cıkarmalısınız. Takipcilerinizi, urunlerinize yonlendirmek icin yukarıdaki adımlara uygun bir pazarlama amacı belirlemelisiniz.
[h=3]Adım #2: İcerikleriniz icin bir strateji oluşturun:[/h]

Instagram hesabınızda yaptığınız paylaşımlar birer icerik, bu iceriklerin oluşturduğu butun ise bir bağlamdır. İcerik stratejiniz bu bağlamı oluşturacaktır. İnsan yuzu olan paylaşımlar %38 daha fazla beğeni alıyor, metin tabanlı icerikler fazla uzun ise okunmuyor, kullanıcı interaktivitesi ile oluşturulan icerikler takipcileri %300 artırıyor. Stratejinizi bu temeller uzerine kurmalısınız.
[h=3]Adım #3: Profilinizi maksimum etkileşime uygun hale getirin:[/h]

Eğer bir markaysanız kullanıcılar icin internet sayfanız, Urunlerinizi satın alabilecekleri bir satış sayfası, İletişime gecebilmeleri icin telefon numarası ve e-posta adresiniz gibi detayları profilinize eklemelisiniz. Instagram sayfanız uzerinden yalnızca yorum, beğeni ve takip etkileşimi almanız yetmez. Tam anlamda, maksimum etkileşim icin bu tip detaylar olmazsa olmaz hesap bilgilerdir. Profil fotoğrafınızın sizi tam olarak anlatan bir gorsel olması da sağlıklı etkileşim ve hesaba guven duyulması icin son derece onemlidir.
[h=3]Adım #4: Etkileyici gorseller paylaşın:[/h]

Tekrar eden paylaşımlardan kacının. Profilinize benzersiz bir duzen oluşturun. Kendinize ozel bir renk tonu uzerinden iceriklerinizi oluşturun. Renk tonu yerine dikkat cekici bir filtre de kullanabilirsiniz. İceriklerinizde sizi siz yapan bir imza belirleyin. Orneğin ozel bir poz. Profilinize ozel bir konum ya da hashtag belirleyin ve bunu her icerikte kullanın. Instagram, gorsellik uzerine kurulu bir sosyal medya platformudur. Bu nedenle her şeyden once gorsellerinizin kullanıcılar icin cekici olması gerekiyor. İceriklerinizin oluşturduğu bağlamı guclendirmek icin kendinize ozel bir tema belirlemelisiniz, bunun icin yukarıdaki noktaları goz onunde bulundurmalısınız.
[h=3]Adım #5: Dikkat cekici yazılar ekleyin:[/h]

En onemli anlatıyı ilk once yazın. Dikkat ceken emojiler ekleyin. Boşluklar bırakarak okuma kolaylığı sağlayın. Yazıları olabildiğince kısa tutun. Harekete gecirici, hedefe yonlendirici cumleler kullanın. Kullanıcıları iceriği beğenmek ve paylaşmak icin motive edin. Paylaştığınız iceriğin acıklama kısmına, paylaştığınız gorseli besleyecek 2200 karakterden oluşan bir metin girebilirsiniz ancak hicbir Instagram kullanıcısı 2200 karakterden oluşan bir metni okumayacaktır. Bu nedenle icerik acıklamalarındaki yazıları hazırlarken yukarıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.
[h=3]Adım #6: Nokta atışı hashtag’ler ekleyin:[/h]

Konum Yaşam tarzı Marka Urun Topluluk Ozel bir yarışma Kampanya Etkinlik İcerik konusu Hashtag’ler, iceriklerinizin Instagram’daki milyarca paylaşım icinde keşfedilmesini sağlayabileceğiniz en onemli silahınızdır. Bu nedenle bir icerikte 5 taneden az, 30 taneden fazla olmayacak şekilde hashtag kullanmaya dikkat edin. Bu konuda rakip olarak gorduğunuz ya da size benzer paylaşımlar yapan diğer kullanıcıları inceleyebilirsiniz. Hashtag secerken yukarıdaki noktaları on planda tutabilirsiniz.
[h=3]Adım #7: Ozel bir paylaşım planı oluşturun:[/h]

Gunde 1 ya da 2 icerik paylaşmalısınız. Gunde 5 ile 30 arasında hikaye paylaşmalısınız. Her gun kısa bile olsa 1 kez canlı yayın yapmalısınız. Belirli bir paylaşım planı hazırlayarak kullanıcılarınızın sizin iceriklerinize alışmasını ve guven duymalarını sağlamalısınız. Marka, kişi ya da urun odaklı hesaplarda değişik planlar uygulanabilir ancak genel olarak yukarıdaki temel planı uygulayabilirsiniz.
Elbette, burada anlatılan en genel Instagram paylaşım planıdır. Hikayelerinizde anket, soru - cevap gibi farklı etkileşim paylaşımları yapabilir, icerik sayısını ya da sıklığını arıtabilir, profil amacınıza gore canlı yayın sayısını haftada bir ya da iki gunde bir olarak duzenleyebilirsiniz.
[h=3]Adım #8: İlgisini cekeceğiniz kullanıcıları takip edin:[/h]

Alanınızda en yuksek takipcili hesabı bulun. Takipcilerini inceleyin. Sizin hesabınızla ilgileneceğinizi duşunduğunuz hesapları takip edin. Geri donuşleri bekleyin. Takibe takip yontemi Instagram'da ucretsiz takipci artırma icin başvurabileceğiniz en başarılı sonuc veren yontemlerden bir tanesidir. Milyonlarca kullanıcı arasında sizin, sizin alanınıza ilgi duyan kullanıcılar tarafından keşfedilmenizi sağlayacaktır.
[h=3]Adım #9: Saatte 50 kullanıcı takip edin:[/h]

Takibe takip yontemi ile Instagram’da takipci artırma yaparken dikkat etmeniz gereken bir sınır vardır. Instagram tarafından belirlenen bu sınıra gore; bir kullanıcı 1 saat icinde en fazla 50 kullanıcı takip edebilir. Bu bir kısıt gibi gorunse bile saat başı 50 hesap takip etme stratejisi ile bir hafta icinde sizinle ilgilenecek yuzlerce kullanıcının sizi keşfetmesini ve takip etmesini sağlayabilirsiniz.
[h=3]Adım #10: Diğer kullanıcılarla etkileşim icinde olun:[/h]

Spam hesaplar dışında sizi takip edeni, takip edin. Paylaşımınıza yorum yapan kişiye @ kullanarak kullanıcı adı ile yanıt verin. İlgilendiğiniz hastag’e sahip icerikleri beğenin ve yorum yapın. İceriklere yapılan yorumları beğenin. İlgili kullanıcılara ozel mesaj gonderin. İceriklerinize diğer kullanıcıları etiketleyin. İcerik acıklamalarında kullanıcıları sizinle iletişime gecmeye davet edin. Instagram cevrimici sosyalleşme alanıdır ve bu nedenle bu kadar cok kullanıcıya sahiptir. Kullanıcılar takip ettikleri hesaplarla tek taraflı etkileşimde bulunmaktan sıkılabilirler. Bu nedenle siz de aktif olmalı ve yukarıdaki noktalara dikkat ederek takipcilerinizle etkileşim icinde olmalısınız.
[h=3]Adım #11: Benzer kullanıcılarla capraz tanıtım yapın:[/h]

Doğru ortak secmek icin araştırma yapın. Capraz tanıtım iceriğini ortağınız ile birlikte belirleyin. Tanıtım konusunda net kurallarınız olsun. Tanıtımdan en verimli şekilde yararlanın. Instagram hesabınızla benzer paylaşımlar yapan ya da benzer hedef kitleye hitap ettiğiniz kullanıcılarla birbirinizi tanıttığınız capraz reklamlar yapmak takipci artırma icin başvuracağınız en başarılı sonuc veren yontemlerden bir tanesidir. Capraz tanıtım icin doğru amac, strateji ve icerik belirlediğinizden emin olun.
[h=3]Adım #12: Cekilişler yapın:[/h]

Kullanıcılarınız cekilişe katılmak icin; Hesabınızı takip etmelidir. Paylaşımı beğenmelidir. İceriğe yorum yapmalıdır. İceriği kendi hesabında paylaşmalıdır. İceriği daha fazla kişiye duyurmalıdır. Cekilişi duyurmak icin yapmanız gerekenler; Viral bir hashtag oluşturun. Tum sosyal medya platformlarında paylaşın. İnternet sitenizde yayınlayın. E-posta bulteninizde duyurun. Cekiliş iceriğine reklam verin. Yukarıdaki adımları takip ederek başarılı bir Instagram cekilişi yapabilirsiniz. Cekiliş sonucunda vereceğiniz odul icin bir sponsor ile anlaşma yapmak, cekilişin ve Instagram hesabınızın cok daha fazla kişi tarafından duyulmasını sağlayacaktır.
[h=3]Adım #13: Instagram’da reklamınızı yapın:[/h]

Reklam butcenizi belirleyin. Hedef kitlenizi secin. Reklam suresini belirleyin. Reklamın alanını belirleyin (hikaye, gonderi). Reklam iceriğini oluşturun. Geri donuş hedefi oluşturun. Yukarıdaki noktalara dikkat ederek oluşturduğunuz bir Instagram reklamı ile oldukca uygun fiyatlara, sectiğiniz hedef kitleye Instagram hesabını tanıtmanız ve takipci artırmanız mumkun. Yuksek butceler hazırlamadan once daha kucuk rakamlar uzerinden deneme reklamları oluşturabilirsiniz.
[h=3]Adım #14: İnsanları cevrimici dunyanıza cağırın:[/h]

Urun paketinize Instagram adresinizi ekleyin. Markanıza ozel bir hashtag oluşturun. Kullanıcıları, urunlerinizi paylaşmaya teşvik edin. Diğer kullanıcıların urunlerinize dair iceriklerini kendi hesabınızda da paylaşın. Instagram hesabınızı takip eden kullanıcılar icin ozel kampanyalar yapın. Pek cok marka, muşterilerini cevrimici dunyasına cekmek konusunda zorluk yaşar. Ancak Instagram kullanıcılarının yarısından fazlasının sevdiği markaları takip ettiği biliniyor. Bu nedenle yukarıdaki adımlara benzer yontemler ile insanları cevrimici dunyanıza katılmaya davet etmelisiniz.
[h=3]Adım #15: Uyguladığınız adımların sonuclarını analiz edin:[/h]

Tıklama oranı Site trafiği Takipci sayısı Etkileşim oranı Hashtag yayılımı Bu istatistiklerin hepsi, sizin attığınız adımlar sonucu elde ettiğiniz ya da edemediğiniz başarıyı gosteriyor. Eğer amacladığınız buyumeye doğru emin adımlarla ilerleyemiyorsanız farklı bir strateji izlemelisiniz. Aynı adımları atarak farklı yola gidemezsiniz. Bu nedenle sonucları iyi analiz etmelisiniz.
[h=2]Instagram takipci artırma hilesi, bot atma zararlı mı?[/h]

Instagram takipci satın alma gibi işlemler Instagram kurallarına tamamen aykırı bir durumdur. Zararlı olmasa bile hesabınıza hicbir faydası olmayacak ve zaman icinde satın alınan bot takipciler ortadan yok olacaktır. Konu ile ilgili tum detayları buradan oğrenebilirsiniz.
Sizin icin Instagram’da takipci artırma icin uygulamanız gereken 15 onemli adımı anlattık ve dikkat etmeniz gereken noktaları acıkladık. Farklı icerikler, doğru bir amac, başarılı bir strateji ve biraz sabır ile hedeflediğiniz Instagram takipci sayısına ulaşabilirsiniz.