Kırıkkale'de yaşayan kamu gorevlisi Metin Şahin (53), bebek gibi bakarak buyuttuğu kuzusu "Orcin"i yanından ayırmıyor.
Merkez Etiler Mahallesi'nde yaşayan Şahin, yaklaşık 4 ay once koy gezisi sırasında gorup 12 gunlukken satın aldığı kuzuya biberonla besleyip buyuttu.
Kuzuya "Orcin" ismini veren Şahin, her gun mesai bitiminde ve hafta sonları Orcin'i torunuyla gezdiriyor. Kuzusuyla carşıya da gelen Şahin'i goren bazı vatandaşlar, şaşkınlık yaşarken kimisi de fotoğraf cekiyor.
Şahin, AA muhabirine, Orcin'in evin icerisinde cocuk gibi, ailenin bir bireyi gibi hareket ettiğini soyledi.
Orcin'i ilk getirdiğinde 12 gunluk olduğunu ve daha sonra onu buyuterek kendilerine alıştırdıklarını anlatan Şahin, şoyle konuştu:
"Gel dediğimiz yere geliyor. Benimle carşıda pazarda geziyor. Gezdirirken ip falan bağlamıyorum. Nereye gidersem gideyim bir arkadaş, dost gibi benimle geliyor. Sabah uyandığımda işe gitmeden once bahcede biraz gezdirir, yemini suyunu veririm. Gereken bakımını yapar, sonra işe giderim. İşe giderken ayrılmamız biraz zor oluyor. Gitmemi istemiyor. Meleyerek tepki veriyor. İşe gec kaldığım zamanlar giderken ayak seslerimden anladığı icin rahatsız olmasın diye ayakkabımı dışarıda giyip işe gitmek zorunda kalıyorum."
"Orcin sayesinde cok insanla tanıştım"
Şahin, akşam iş donuşunde eve geldiğini anlayan ve hemen tepki veren Orcin'i beslediğini ve bakımını yaptığını aktardı.
Sonra birlikte gezmeye cıktıklarını ve carşıya gittiklerini belirten Şahin, "Gezerken bizi gorenlerin guzel tepkilerini alıyorum. Gorenler once şaşırıyorlar. Normalde insanlarımız kedi kopek gezdiriyorlar. Elbette onlar da bir can taşıyor ama benim merakım da kuzu. Evimin onunde kangal kopeğim var ama bu kuzuya karşı sevgim daha değişik oldu. Yolda gezerken kuzuyu goren cocuklar yanına gelip seviyorlar ve resim cekiniyorlar. Onların gostermiş olduğu ilgiden dolayı daha cok mutlu oluyorum. Kuzum Orcin sayesinde cok insanla tanıştım." ifadelerini kullandı.
"Bu hayvanlar sevgiye muhtac canlılar"
Şahin, Orcin'in yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını doneminde kendisine ve eşine de bir uğraş olduğunu, onunla daha cok zaman gecirdiğini ifade etti.
Kendisi olmadığında eşinin kuzuyla ilgilendiğini anlatan Şahin, "Dışarıda gezerken kediye kopeğe eziyet eden insanlar goruyorum, uzuluyorum. Bu hayvanlar sevgiye muhtac canlılar. Allah'ın bize emanet ettiği, konuşamayan ve derdini anlatamayan canlılar." dedi.