Kastamonu'nun Şenpazar ilcesinde bulunan Kızılcasu Doğa Eğitim Kamp Alanı, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle şehir kalabalığından uzaklaşmak ve sosyal izolasyonu sağlamak isteyenlerin ilgisini cekti.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bolge Mudurluğunce Şenpazar ilcesinde yapılan Kızılcasu Doğa Eğitim Kamp Alanı, bungalov evlerin yanı sıra karavan ve cadır tatili yapmak isteyenlerin ihtiyaclarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

Alanda 12 bungalov ev ile 100'un uzerinde cadır ve 7'den fazla karavanın konuşlandırılabileceği altyapı bulunuyor.
Ayrıca bir eğitim binası ile bir de sosyal tesis bulunan alanda temmuz ayından bu yana 1500 kişi konakladı.
Kure Dağları ormanları arasında bulunan tesis, ozellikle Kovid-19 salgını sonrası yerli ve yabancı turistlerden ilgi gordu.
Şenpazar Belediyesince işletilen 1040 metre rakımdaki kamp alanı Kastamonu'ya 115, ilce merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
İsteyen cadırda isteyen bungalov evde kalıyor
Şenpazar Belediye Başkanı Cem Cınar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ilcenin doğal guzellikleriyle on plana cıktığını soyledi.
Bolgeye gelenlere uc ceşit kamp olanağı sunduklarını aktaran Cınar, "İsteyen, her biri 52 metrekare buyuklukteki bungolov evlerde kalabilir. Karavanla gelenlere elektrik ve altyapı hizmeti veriyoruz. Cadır alanlarında kalmak isteyenler icin de her cadır icin elektrik altyapımız var. Cadırda kamp yapan misafirlerimize duş, mescit ve sosyal tesis anlamında hizmet sunmaktayız." dedi.
Kamp alanına gosterilen ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Cınar, şoyle devam etti:
"Ozellikle icinde bulunduğumuz pandemi surecinde insanlar kalabalık şehirlerden uzaklaşıp Şenpazar Kızılcasu Doğa Eğitim Kampı'na geldi. Gerek cadır kurdular gerek karavanlarında gerekse de bungalovlarda konakladılar. Kamp alanımızda 5 yuruyuş parkuru var. En cok ilgi goren Kızılcasu Şelalesi yuruyuş parkuru oldu. Yeni yuruyuş parkuru calışmamız devam ediyor. Yakın gelecekte misafirlerimize at biniciliği ve ATV araclarla yeni hizmetler sunmayı duşunuyoruz. Yoğun bir donemden gectik. Burada sadece konaklama değil, calıştaylar da yapılabiliyor. Bazı sivil toplum kuruluşları kongrelerini burada yaptı. Turkiye, Tataristan, Azerbaycan, Bulgaristan, Kırgızistan, Gurcistan, Makedonya ve Rusya'dan 15 ressamın katılımıyla Kızılcasu Uluslararası Resim Calıştayı yapıldı."
Cınar, bolgenin her mevsim ayrı bir guzelliği bulunduğuna işaret ederek, "Cide, Azdavay, Pınarbaşı ve Şenpazar ilcelerinin tam ortasında bulunuyor. Kızılcasu'da kalan misafirlerimiz aynı gun denize gidip kanyonları gorebilmekte. İstiyoruz ki misafirlerimiz kanyonları gezsin, denize girsin, isterlerse de doğayı izlesin, akşam olduğunda Kızılcasu'da konaklayıp sabah kuş ve boceklerin seslerinde uyansın." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgur Alantor