Mevsim değişikliği etkisi olmaksızın yılın her ayı faal olarak devam eden eğlence sektorunun vezgecilmezlerinden olan DJ'ler de pandemi yasakları yuzunden evlerine hapsoldu. Sektorun başarılı isimlerinden olan DJ Doğan Kartal, pandemi etkisine rağmen evdeki studyosunda calışarak muziği korumaya calıştığını soyledi.
Başarılı DJ'lerin yaz aylarında genellikle guneyde calarken, kış ayında başta Uludağ olmak uzere kış turizminin yoğun olduğu bolgelerde boy gosterdiğini anlatan Kartal, "Bolgesi olmak uzere ulkemizin bircok yerinde başarılı DJ'lerin performanslarını gormek mumkun. 2019'un sonunda Cin'de ortaya cıkan ve sonrasında cok kısa bir surede de tum dunyaya yayılan Covid-19 virusunun etkisi, ustunden 1 yıl gecmesine rağmen halen etkisini yitirmedi. Ulkeler buyuk olcude tum sektorleri kısıtlarken, en cok darbe goren sektor ise eğlence sektoru oldu. Gece kulupleri, diskolar, cafeler ve sinemelara kadar her yer kapandı. Bu ortamda bircok emekci gibi DJ'ler de boşta kaldı" dedi.

Pandemi oncesinin en tercih edilen DJ'lerinden biri olan DJ Doğan Kartal, virus etkisine rağmen muziği korumayı planladıklarını soyledi. Eğlence mekanlarının da kapanmasıyla bu arayı fırsat olarak gorduğunu soyleyen Kartal; "Ev studyomda yeni donemde calabileceğim muzikler hakkında yeni denemeler yapıyorum. Bir yandan salgından kendimi korumak icin tum onlemlerimi alıyorum. Tum sosyal mesajlardaki gibi maske ve dezenfektanı yanımdan eksik etmiyorum. Temel ihtiyaclarım dışında dışarı cıkmayı kesinlikle tercih etmiyorum. Bu surec maalesef hepimiz icin cok kotu gidiyor. Tum dunya adına cok endişeliyim. DJ performanslarımız cok iyi giderken ve duzenimizi tam rayına oturtmuşken her şey bir anda durma noktasına geldi. Bir ceşit inanılmaz distopya yaşıyoruz. Zor gunlerden geciyoruz. Herkese cok gecmiş olsun" temennilerinde bulundu. - HATAY
Kaynak: İhlas Haber Ajansı