Tunceli'de bir koyde bugune kadar sadece bayrak direğine cekilen telefonla bluetoothlu kulaklık aracılığı ile goruşme yapılabilmesi sorunu, Cemişgezek Kaymakamı Mehmet Guder'in devreye girip baz istasyonu kurdurmasıyla bitti. Cocuklar online derslerini takip etmeye, vatandaşlar ise evlerinde yakınlarıyla doya doya sohbet etmeye başladı.
Cemişgezek ilcesine 20 kilometre uzaklıktaki Gedikler koyunde cep telefonlarının cekmemesi sorunu bitti. Yaklaşık iki ay once koyu ziyaret eden Kaymakam Mehmet Guder, koyde GSM hatlarının cekmediğini oğrenince Muhtar Hulusi Mirza Onal ve vatandaşlara bu sorun giderilmeden tekrar koye gelmeyeceği sozunu verdi. Ardından Kaymakam Guder, GSM yetkilileriyle goruşmelerde bulunarak 2 ayın sonunda birden fazla koyu kapsayacak şekilde koye baz istasyonu kurulumunu sağladı. Daha once bayrak direğinde telefonlarını gondere cekerek goruşme yapabilen vatandaşlar, kurulan baz istasyonu ile evlerinde yakınları ile goruntulu goruşmeye başladı.

Boylesi bir hizmetin yıllardır geciktirildiğini belirten Muhtar Hulusi Mirza Onal, "Bizler Gedikler ve civar koyleri olarak bugun iletişim esaretinden kurtulduk. Cep telefonları Turkiye'ye geldiğinden beri koyumuzde cep telefonu cekmiyordu. Kaymakamımız Mehmet Guder koyumuze bir nezaket ziyaretinde bulundu. Sıkıntılarımızı sordu. Bizde kendisine baz istasyonu talebinde bulunduk. Sağ olsun butun gucunu kullanarak bizi bu sıkıntıdan kurtardı. Bizleri dunyayla buluşturdu. Koyum ve şahsım adına kendilerine minnet ve şukranlarımı sunuyorum" dedi.
Koyde evinin onune diktikleri bayrak direğinde gondere telefon cekip, bluetooth yardımıyla iletişim kuran Uğur Guler ise, sorunun cozulmesiyle yaşadığı mutluluğu aktardı. Daha once evinin onundeki bayrak direğine telefonu gondere cekerek İstanbul'daki eşiyle bluetooth vasıtasıyla konuştuğunu anlatan Guler, "Daha once ben İstanbul'daki cocuklarımla ve eşimle bayrak direğinde telefonu gondere cekerek konuşuyordum. Cemişgezek Kaymakamı Mehmet Guder'e ilgi ve alakalarından dolayı cok teşekkur ediyorum. Şu anda sorunumuz cozuldu. Herkesle rahat şekilde konuşabiliyoruz" diye konuştu.
Hem vatandaşların iletişim sorunu hem de uzaktan eğitim goren oğrencilerin derse katılımlarını sağlamak icin mutlu eden bir hizmetin gercekleştirildiğini aktaran Kaymakam Mehmet Guder, "Ziyaretlerimiz kapsamında koklu bir gecmişi olan ve daha once de nahiye merkezi olan Gedikler koyumuzde vatandaşlarımızın iletişim sorunu olduğunu oğrendik. Bizler de konunun cozumu icin girişimlerde bulunduk. GSM şirketlerinin yoneticileriyle temaslarımız neticesinde baz istasyonunun ilkinin kurulumu sağlanarak vatandaşlarımızın iletişim sorununu ortadan kaldırdık. İkinci istasyonumuzun ise yakın zaman icerisinde kurulumu sağlanacak. Koydeki vatandaşlarımıza bir dahaki ziyaretimizde inşallah telefonlarınız cekiyor olacak demiştik. Bu gun Gedikler ve civarındaki koylerimizin kadim sorununun cozulmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sebeple desteğini esirgemeyen Valimiz Mehmet Ali Ozkan'a, GSM operatorlerinin yoneticilerine teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı. - TUNCELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı