DUZCE'nin Akcakoca ilcesinde, Mehmet Zeki (55), atıl tahta paletlerden yatak odası, televizyon unitesi ve tabure yapıyor. Mehmet Zeki'nin, koronavirus salgını sonrası hobi olarak başladığı tahta paletleri kullanılabilir eşyalara cevirmesi ise dikkat cekiyor.
Akcakoca ilcesi Cayağazı mevkiinde bufe işleten Mehmet Zeki, koronavirus salgını sırasında kendisine hobi edindi. Mehmet Zeki, atıl paletleri değerlendirerek ev eşyalarına cevirmeye başladı. Atıl paletleri toplayan Mehmet Zeki, paletlerle sandalye, oturma grupları, televizyon uniteleri ve karyola yaptı.
'BOŞ DURMAK İYİ DEĞİL. BİR ŞEYLER URETELİM DEDİK'Biten yaz sezonuyla işlettiği bufede işlerinin duştuğunu belirten Zeki, "Koronavirus salgınından sonra yapmaya başladım. Yasaklar vardı hareket edemiyorsun. Boş zaman coktu. Boş durmak iyi değil. Bir şeyler uretelim dedik. Boş zamanlarda dışarı cıkmadan yapacaklarımızı yaptık. Yazın iş oluyor sahil kenarı olduğu icin kış mevsiminde iş olmuyor. Boş zamanlarımızı değerlendirmek icin bir şeyler bulduk. Hobim ilk kez deniz kenarında midye kabuğu toplayıp saksıları kaplayarak başladı. Daha sonra internette gezinirken paletlerden bazı şeyler yapıldığını gordum. Bunları ben de yaparım dedim ve ufak ufak yapmaya başladım. Birkac merdiven sandalye yaptım. Bir tarafa ceviriyorsun sandalye oluyor bir tarafa ceviriyorsun merdiven oluyor. Onun peşine paletten yatak yaptım. Bar tabureleri, sehpa, televizyon uniteleri yaptım. Kendi oturduğum ofisimde televizyon rafları iyi değildi, onları yaptım. Atıl paletlerle dolaplar yaptım" dedi.Yaptığı eşyaların beğenildiğini ifade eden Zeki, "Her şeyini ben yapıyorum. Kapıdan giren muşteriler cok guzel işler yapmışsınız diye takdir ediyor. Değişik illerden veya ilcelerden talepler geliyor" diye konuştu.