ANTALYA'da, eşinin cezaevinde olması nedeniyle 4 cocuğuna tek başına bakmaya calışan Ayşe Gulmez (36), en kucuk oğlu SMA Tip-1 hastası Mustafa'nın (2) yurt dışında yapılması gereken, 2 milyon 350 bin euro maliyetli tedavisi icin pazarda tezgah kurarak, hayırseverlerden gelen urunleri satıyor.
Aksu ilcesinde oturan Ayşe ve Gokhan Gulmez ciftinin 4'uncu cocukları Mustafa, 2018 yılında dunyaya geldi. Cift, 5 ay sonra cocuklarının başını sabit tutamaması ve ayaklarının uzerine basamamasından şuphelenerek hastaneye başvurdu; ancak tanı koyulamadı. Gezilen onlarca hastanenin ardından ozel hastanede yapılan tetkiklerle minik Mustafa'ya, 9 aylıkken Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip- 1 tanısı koyuldu. Aile, cocuklarının tedavisi icin girişimlere başladı.
Bir sure sonra Gokhan Gulmez, 'tehdit' ve 'hakaret' suclarından tutuklandı. 4 cocuğuyla bir başına kalan anne Gulmez, surekli Mustafa'nın başında durması gerektiği icin işinden de ayrıldı. Gulmez ciftinin cocukları 11 yaşındaki Halil ve 9 yaşındaki Ecrin, eğitim hayatlarına devam ederken, en buyuk kardeş 18 yaşındaki Mert ise ailesine destek olabilmek icin okulunu bırakıp gunluk işlere gitmeye başladı.SADECE SIVIYLA BESLENİYORYalnızca sıvı gıdayla beslenebilen Mustafa da alması gereken ilacları pandemi surecinde alamadı. İlacların eksikliğinden vucut hareketleri aksamaya başlayan minik Mustafa, yaşama tutunma mucadelesini ise bırakmadı. Tedavisi icin 13,5 kiloyu gecmemesi gereken Mustafa, artık gunde 5-6 oğun yerine sadece 3 oğun yemek yiyor. 4 cocuğuna tek başına bakmaya calışan anne ise oğlunun yurt dışında yapılması gereken tedavisi icin 2 milyon 350 bin euro bedeli toplayabilmek icin semt pazarlarında hayırseverlerin gonderdiği urunleri satmaya başladı.'AYAKTA DURMAYA CALIŞIYORUM'Oğluyla birlikte olumcul bir hastalıkla mucadele ettiklerini soyleyen anne Ayşe Gulmez, "Oğlum icin bireysel bir kampanya başlattık ve sonuca ulaştırmak icin uğraşmaktayız. Oğlumun yurt dışında tedavi imkanı var ancak bu tedavinin masrafı 2 milyon 350 bin euro tutuyor. Bunu karşılayacak bir gucumuz olmadığı icin kampanya neticesinde kermesler yapmaya başladık. Bugun de pazarda tezgah actık. Ben oğlumu yaşatmak icin destek bekliyorum. Oğlumu kurtarabilmek icin tek başıma, 4 cocukla ayakta durmaya calışıyorum. Elimden ne geliyorsa yapmaya calışıyorum" dedi.'GECELERİ AC YATIRIYORUM'Mustafa'nın tedavisi icin Almanya'da irtibatta oldukları hastane olduğunu belirten Gulmez, "2 yaş ustu cocukları tedavi edebileceklerini belirttiler ancak 3 yaşını cok gecmemesi gerekiyor, dediler. Kriter olarak 13,5 kiloyu gecmemeyi gosterdiler. Şu anda Mustafa'nın 4 ay gibi bir zamanı kaldı ve kilosu da 10 kilo 800 gram. Eğer 13,5 kiloyu gecerse oğlumun tedavi olma şansı yok. Ben bu yuzden cocuğumu geceleri ac yatırıyorum. Normalde gunde 5-6 oğun yedirirken şu an mecburen 3 oğun yediriyorum" diye konuştu.'NEFES ALMAYA HAKKI VAR'Cocuğunu yaşatabilmek icin elinden ne geliyorsa yapacağını soyleyen anne Gulmez, "Ben evladım icin buradayım onu yaşatabilmek icin mucadele ediyorum. Tezgahımız yoktu burada tezgahı esnaf arkadaşlar verdi. Urunleri de satabilmek icin hayırseverler gonderdi. Benim oğlumun canı soz konusu. Yaşamaya, nefes almaya hakkı var. Kendi akranları gibi koşup oynamaya, gulmeye yemek yemeye hakkı var" dedi.Oğlunun tedavisi icin destek beklediğini belirten Ayşe Gulmez, "Mustafa boğazında delik olup da konuşabilen tek cocuk. Karnında beslenme tupu var ama biz ağız yoluyla da besliyoruz. İleride bir gun tedavisi olurda yaşarsa yutma yetisini kaybetmesin, diye bu şekilde besliyorum. Oğlumun tedavisi icin herkesten destek bekliyorum. Cok caresizim, tek başımayım" diye konuştu.