Pakistan Başbakanı İmran Han, "Turk dizileri, ulke halkına, ozellikle genclere eğitim vermek ve iyi rol modeller sağlamak amacıyla Pakistan'da yayımlanıyor." dedi.
Han, yerel bir televizyon kanalına verdiği roportajda, toplumun cep telefonlarının yanlış kullanımı dolayısıyla "yıkıma" uğradığına işaret ederek, "Bir şeyleri yasaklayamazsınız ancak halka alternatif eğlenceler sağlayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın Turk dizileri "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" ve "Diriliş Ertuğrul" gibi yapımlar uretmeyi deneyeceğini kaydeden Han, "Turk dizileri, ulke halkına, ozellikle genclere eğitim vermek ve iyi rol modeller sağlamak amacıyla Pakistan'da yayımlanıyor." diye konuştu.
Pakistan'da Han'ın talebi doğrultusunda, gecen ramazan ayında Diriliş Ertuğrul, hafta başında da Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizileri Urduca dublajla devlet televizyonu PTV'de yayımlanmaya başladı.
Han, 1 Aralık'ta yaptığı acıklamada, "PTV'de yayımlanan Yunus Emre dizisini tasavvufla ilgilenenlere guclu bir şekilde tavsiye ediyorum." ifadelerini kullanmış, 25 Nisan'da da Diriliş Ertuğrul dizisi hakkında, "Pakistanlı gencler, İslam tarihi ve ahlakını Turk dizisi izleyerek oğrenebilir." değerlendirmesinde bulunmuştu.
Pakistan'da yoğun ilgiyle karşılanan Diriliş Ertuğrul dizisinin YouTube'daki "TRT Ertugrul by PTV" kanalının abone sayısı 10 milyonu aştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Nazım Taşcı