HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde evlat nobeti tutan aileler, İcişleri Bakanlığı tarafından uygulanan 2 gunluk sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle eylemlerine bu sure zarfında HDP onunde değil, kaldıkları otelde surdurdu. Kısıtlamanın birinci gununde cadıra gidemeyen aileler, kaldıkları otelde eylemine devam etti.
Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemi yapan aileler, evlat nobetine İcişleri Bakanlığı tarafından duyurulan ve tum yurtta uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle 2 gun ara verip HDP onundeki cadır yerine otellerinde surdurdu. Kısıtlama nedeniyle HDP onundeki cadıra gidemeyen aileler, eylemlerini kaldıkları otelin toplantı salonunda surdurmeye devam etti.

"Cocukların elinden kalemi aldılar, silah verdiler"
Van'dan Diyarbakır'a gelerek 8 yıl once 13 yaşında dağa kacırılan kızı Şeyma icin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemine katılan anne Nazlı Sancar, kısıtlamadan dolayı HDP il binası onune gidemediğini ve eylemlerine kaldıkları otelde devam ettiklerini soyledi. Burada bulunan butun anne ve babalar olarak eylemlerinde kararlı olduklarının altını cizen anne Sancar, "Biz HDP ve PKK'dan evladımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. 13, 9 ve 15 yaşında alıp dağa goturuyorlar ve ellerindeki kalemi alıp silah verdiler. Kendi cocuklarını gondersinler, kendi cocukları ozel okullarda okutuyorlar ama bizim cocuklarımızın elindeki kalemi ve defteri alıp silah veriyorlar. Biz eylemimizde kararlıyız ve cocuklarımızı HDP ve PKK'dan almadan asla ama asla buradan gitmeyeceğiz "dedi.
"Ben oğlumu onlara yedirtmem, onlara bırakmayacağım"
Gaziantep'te ikamet eden Songul Altıntaş, vatani gorevi icin usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pulumur ilcesinde teror orgutu PKK mensuplarınca kacırılan oğlu Muslum (24) icin eyleminde kararlılık vurgusu yaparak, "Artık dayanamıyoruz ve artık dayanacak gucumuz kalmadı. 6 yıl oldu, oğlumu PKK kacırdı. Oğlum vatani gorevine gidiyordu ve oğlumu silah zoruyla kacırdılar. Ne hakları var askerlerimize el atmaya ve zindanlarında curutmeye, bir yıldan fazladır HDP onundeyiz yaz demedik, kış demedik ve pandemi demeden cocuklarımızın yolunu gozledik. Biz sonuna kadar buradayız ve evladımızı almadan gitmiyoruz. Ben oğlumu onlara yedirtmem ve oğlumu onlara bırakmayacağım" diye konuştu.
"Biz cocuklarımızı HDP'den istiyoruz"
İstanbul'da yaşayan Şevket Bingol, 2014'te Arnavutkoy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden cıkıp donmeyen oğulları Tuncay (19) icin evlat nobeti surdururken, oğlundan gelecek bir haber bekliyor. Kısıtlamada HDP il binası onune gidemediklerini, bulundukları otelde eylemlerini surdurduklerini ifade eden baba Bingol, "Biz burada bulunan aileler HDP ve PKK'dan cocuklarımızı istiyoruz. Burada bulunan ailelerin hepsi Kurt aileleridir. Cunku hepsi gariban ailelerdir ve bu ailelerin cocuklarını HDP'ye yanaşmadığı icin zorla dağa kacırılmıştır. Cadıra gidemedik cunku hastalık var ve kısıtlama olduğundan dolayı gidemedik ama biz burada eylemimize devam ediyoruz. Biz cocuklarımızı HDP'den istiyoruz ve sonuna kadar cocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Oğlum Tuncay da beni goruyor ve duyuyor ise kacıp gelsin teslim olsun guvenlik guclerine" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı